Издвајамо Регион

ДОДИК ОПАЛИО ШАМАРЧИНУ ЗАПАДУ: Ако су за поштовање граница, нека јавно кажу да је…

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик позвао је лидере у Сарајеву да ако су за поштовање граница јавно кажу да је Косово јужна српска покрајина.

Он је позвао политичке лидере да поштују територијални интегритет Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“На тај начин смирили би духове у БиХ. Јавна је тајна да би они колико сутра признали независност Косова да им на том путу не стоји вето из Републике Српске. О каквој онда принципијелној политици очувања граница и стабилности у региону говоре”, рекао је Додик за Срну коментаришући изјаву хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да нема никакве аналогије између БиХ и Косова.

Додик је оценио и да је политика двоструких стандарда извор дестабилизације региона, било да долази од европских политичких елита или политичких елита из Федерације БиХ.

“Залагати се за суверенитет и територијални интегритет БиХ, а кокетирати са нарушавањем интегритета Србије јесте оно што стално ради политичко Сарајево и то никада неће бити прихваћено у Српској”, рекао је Додик.

Комшић је раније данас изјавио да нема никакве аналогије између Косова и Метохије и Босне и Херцеговине, и да је немогуће тражити је, те да “нико неће своје губитке компензовати на Босни и Херцеговини”.

У изјави достављеној Тањугу, Комшић наводи да у региону не може “постојати никакав преседан, који би се даље могао примењивати у региону”.

 

Извор: Тањуг