Издвајамо Србија

ХАОС У ГИМНАЗИЈИ ЗБОГ ОЦЕНА ИЗ ФИЗИКЕ: Ђаци се бунили због резултата писменог, професор ошамарио ДВЕ УЧЕНИЦЕ, а онда је настао ОПШТИ МЕТЕЖ

До инцидента у Седмој београдској гимназији дошло је након жучне расправе ђака другог разреда ове школе и професора физике З.О. због резултата писменог текста, сазнаје „Блиц“.

Како сазнајемо, професор је данас на часу ђацима поделио резултате писменог теста који су имали прошле недеље. Ђаци су се побунили због лоших оцена које сматрају да су добили због неправедног критеријума оцењивања, а најгласнија међу њима била је ученица Ј. К. Како сазнајемо, професор је ученицу опоменуо да се смири, међутим она није хтела, због чега јој је лупио шамар.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У њену заштиту скочила је још једна ученица, а З. О. је лупио шамар и њој!

Након тога у учионици за физику настао је општи метеж, ђаци су скочили на професора да одбране другарицу, а један од ученика ударио је професора, међутим запослени у овој школи не желе да детаљишу јер, како кажу, нису видели сам инцидент, па не знају тачно шта се догодило када је настао метеж.

– Професор је објашњавао критеријуме оцењивања, а девојчица Ј. К. се није сложила са њим и бурније је одреаговала. Професор је ударио, а када је устала другарица да је заштити и она је добила шамар – каже за Тањуг педагог Седме београдске гимназије Драгица Китановић.

Вриску и хаос чули су други наставници и директор школе и одмах су одјурили у учионицу у којој се догодио инцидент.

Директор је у своју канцеларију одвео наставника, док је педагог остала у учионици да смири ђаке.

Директор школе је одмах позвао полицију, а у гимназију у Миријеву позвана је и хитна помоћ како би прегледала ударену ученицу и остале ђаке.

Директор Седме београдске гимназије Мирослав Маркићевић потврдио је за „Блиц“ да је у школи дошло до инцидента и да је о свему обавештена полиција.

– Колега је ошамарио ученицу. Ђаци су реаговали и одмах их раставили. Ми смо одмах сјурили до учионице и извели ученике. Позвали смо полицију и хитну помоћ, а одељенски старешина је позвао родитеље и обавестио их шта се догодило – рекао је Маркићевић.

Како је додао о инциденту је обавештено и Министарство образовања.

Према незваничним информаицјама професор који је ошамарио ученицу одведен је у пратњи полиције из школе.

Министарство: Професор који је ошамарио девојчице дао отказ

У Министарству просвете кажу да су обавештени шта се догодило у Седмој београдској гимназији. Наводе да је професор који је ошамарио девојчице поднео захтев директору школе да му се раскине радни однос из личних разлога.

„Професор је прекршио члан 111. и 112. Закона о основама система образовања и васпитања у образовним установама којим је забрањено физичко, психичко, социјално, сексуално, дигитално и свако друго насиље, злостављање и занемаривање уценика, за шта су предвидене новцана казна, удаљење са рада или престанак радног односа (цлан 166. ЗОСОВ)“, наводе у Министарству просвете.

 

Извор: А. Ј. / Блиц