Издвајамо Србија

ХОРОР: Помахнитали ротвајлер напао троје деце, тинејџеру ОТКИНУО ДЕО МЕСА СА ТЕЛА, доктори нису могли да им приђу од пса

Троје деце повређено је данас у Сремским Карловцима када их је ротвајлер из суседне куће напао и изуједао, а најтеже повреде задобио је дечак стар 16 година коме је пас откинуо део меса са тела. Друго двоје деце од 13 и 11 година задобило је лакше повреде.

Реч је о псу који је из дворишта породичне куће у Балканској улици изашао на улицу где је напао комшијску децу, која су потом побегла у кућу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На терену су биле екипе хитне помоћи и полиције, јавља репортер Тањуга.

Полиција је одмах изасла на терен, док екипа хитне помоћи која је такође брзо стигла, није смела да уђе у двориште јер је пас и даље слободно шетао.

Полицајка из патроле успела је да уђе кроз прозор куће у собу у којој су деца побегла и дечаку са повређеном руком указала помоћ.

Након сат времена, лекари Хитне помоћи успели су да уђу унутра и изведу децу ради даљег указивања медицинске помоћи.

У Сремским Карловцима не постоји слузба која би могла да дође и и побрине се за пса, а из Зоохигијене у Новом Саду рекли су да општина није под њиховом ингеренцијом, па не могу да интервенису.

Очекује се долазак екипе за увиђај, а полиција ће против власника пса поднети кривичну пријаву за изазивање опште опасности по безбедедност, речено је Тањугу.

Како сазнаје „Блиц“, најтеже је повређен шеснаестогодишњак који је задобио уједне ране, а у новосадску Дечију болницу примљена су још два дечака.

– Дечаци су добро и сва тројица ће бити пуштени кући након указане помоћи и санирања рана. Један дечак стар 11 година нема видљивих повреда, други дечак стар 12 година задобио је неколико огреботина током напада док је трећи дечак, шеснаестогодишњак, задобио уједне ране на потколеницама и једну на трбуху – речено је за „Блиц“ у Дечијој болници.

 

Извор: Тањуг/З.Ч.