Издвајамо Спорт

ХРВАТСКИ НОВИНАР ИСПРОЗИВАО НОВАКА: Ђоковић је исфрустриран јадничак, који глуми господина а у ствари се понаша као размажени клинац!

Хрватски новинар написао састав на тему „Зашто не волим Новака Ђоковића“

Хрватски новинар портала Телеспорт, написао је веома опширан текст о најбољем српском тенисеру. Тема овог текста је била „Зашто не волим Новака Ђоковића“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Повод за ову подужу причу је Новакова елиминација са АТП Мајамија и његова реакција на пораз.

„Причало се ту још о којечему, само да би одједном истакнуо како су га пореметиле и неке ствари изван терена, али и да није био сасвим здрав. Није то, међутим, ништа толико ново за Нолета; када кола крену низбрдо, неретко се већ на терену крене понашати попут размаженог клинца. Довољно је уочити невербалну комуникацију, па и површно познавати психологију — обично крене гестикулирати или направи какву гримасу, понекад у неверици погледа према боксу, а најмилије ми је кад се цинично церека себи у браду, као да жели рећи “ма, немој ме јебат да можеш играти толико добро” – написао је Иван Млинарић додајући како је нервозан и арогантан, или да се кисело смеје ка својој ложи, уз понашење „размаженог клинца“.

„Напросто су Федерер и Надал свет за себе; два обична, нормална и скромна типа. Обојицу је због тога лагано волети, а поготово Федерера због начина на који игра и доминира; Надал је такођер спектакуларан и око себе фура ту ауру невероватног борца. С друге стране, Ноле се никада није чинио тако искреним или аутентичним и још се к тому усудио умешати у ту романтичну идилу или драму, и то на какав начин — његова је доминација ‘негледљива’, тешка и ружна за противнике, као да ником не улива наду у другачије сутра. Шалу на страну; из тог ‘прогонства’ или живота у сенци Федерера и Рафе родила се Ђоковићева фрустрација која зна експлодирати, као у оном познатом случају у Мадриду кад је готово цели меч ратовао с публиком.“ – наставио је Млинарић у истом тону.

„Повреде које Ђоковић спомиње вероватно су ситнице које море хиљада тенисера има и договор је да се о томе не прича, поготово зато јер најчешће нити не сметају играчима. Тенис је, уосталом, господски спорт; океј, могу разумети потребу за другачијим или политички некоректним играчима, али Ђоковић ради управо супротно од онога чему стреми — жели бити господин и омиљен попут Двојке, а неретко не може бити такорећи обичан у поразу. Зато би ту мисао — ‘кад сам на врхунцу, обојица знамо да си мали миш за мене’ — Ноле требао задржати само за себе. Другим ријечима, требао би угушити свој его.“ – додао је хрватски новинар.

За крај је ипак рекао да цени Новака колико толико али да никад неће бити као „Двојка“.

„Све у свему, Нолета сам мање-више увек ценио, а стекао сам утисак како га у последње време све већи број тениских поклоника све више цени, што је апсолутно заслужио. Па, опет, као да увек постоји нека задршка према њему. Ценимо га као играча, али га као спортисту баш и не волимо. Не волимо га и не обожавамо ни близу као Двојку. И можда ће једног дана Ноле престићи ту двојицу и постати највећи свих времена, нешто што га већ ‘вечно’ одржава на животу и на неки начин постаје његова опсесија. Али, упркос томе што ћемо га још више ценити, некако дубоко у себи знаћемо да заправо никада није био попут Њих. Никада није био такав господин, нешто за чим само тихо чезне“ – закључио је Млинарић .

 

Извор: Ало/М.Д.