Издвајамо Србија

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН: Синиша Биљани зарио нож у срце јер је затруднела! Терао је да абортира! Отац открио позадину бруталног убиства

Милован Мијатовић, отац Биљане Мијатовић из Панчева, коју је невенчани супруг Синиша Радованчев (51) убио на њен 30. рођендан, једним убодом ножа директно у срце, у исповести за „Ало!“ тврди да је платила главом два месеца после порођаја, јер њен муж није хтео децу!

– Све је почело кад је моја Биљана затруднела! Мала Марија, Биљанина ћерка из првог брака, сваљује кривицу на себе, а деца су, у неку руку, и допринела трагедији. Синиша није хтео децу и био је веома био бесан што је Биљана затруднела. Хтео је да она абортира, ваљда да би живео с њом као да му је швалерка! Марију је на све начине покушавао да отуђи од мајке, само да би отишла код оца или у дом! – каже у исповести за „Ало!“ Милован Мијатовић, отац Биљане Мијатовић (30), која је брутално убијена 21. новембра 2017.

Фото: Фејсбук принтскрин
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оптужница терети Синишу Радованчева (51) да је невенчану супругу Биљану убио једним убодом ножа, директно у срце, док су на њен 30. рођендан чекали госте. Биљана је преминула на лицу места, а крвопролиће се догодило док је њихова ћерка Ања, од свега месец дана, била у другој соби са сестром Маријом (12), Биљанином ћерком из првог брака. Биљанин отац са сузама у очима прича о трагедији која је заувек уништила његов живот.

– Наговарао је Биљану на абортус, а она за то није хтела ни да чује! Свађали су се доста у вези с тиме. Рекла му је: „То је твоје дете! А и да није, ја ћу оба детета гајити и без тебе, а ти иди!“ Међутим, он је то другачије протумачио. Моја унука Марија стално понавља: „Деда, ја сам главни кривац! Мене је хтео у дом, а маму је кињио јер је остала у другом стању!“. Свако у граду може да каже да је Синиша био проблематичан – плачући прича Милован, док се присећа кобног дана.

– Био сам тог дана на Биљанином рођендану, а Синиша је био код зубара. Позвао је Биљану на телефон и питао: „Је л’ ћале још ту? Нека остане још мало да попијемо пиво“. Остао сам из поштовања, попио једно пиво, а он је доносио и друго. Рекао сам му да не желим, а он је све време пио. Ништа није указивало на трагедију, чак смо се и шалили. Показивао сам патике које сам купио, а Синиша је рекао да ће да купи исте такве, па да џогирамо заједно, на шта му је Биљана одбрусила: „Није тата овде да га зезаш“. Кренуо сам кући, а Синиша је рекао „да се видимо за који дан“, јер се ближио и мој рођендан. Рекао сам да ћемо се договорити, јер сам планирао да правим роштиљ. Два-три сата касније позвала ме је Марија и урлала у слушалицу: „Деда, мама је мртва! Мама је умрла!“ Никада није била таква, а ја сам понављао: „Марија, душо, шта ти је? Шта причаш, је л’ си луда?“, а она је на то кроз плач узвратила: „Јесте, јесте, мама је у мртвачници“. Сео сам у кола и отишао до њихове зграде, а тамо је све врвело од полиције – каже неутешни отац, док брише сузе.

Таст: Синиша у судници као у биоскопу

Милован каже да му се у судници чини да је Синиша прилично опуштен. – Док посматрам његово понашање у суду, имам утисак као да је дошао у биоскоп… Не знам шта да кажем… Тамо долазе његови пријатељи, који га кураже, чини ми се да су му чак и чувари наклоњени. Синиша је с осмехом, као да се спрема за кафу с пријатељима, и то је оно што ме највише иритира – каже наш саговорник.

Биљанин брат близанац изгубљен

Милован открива да његов син Бојан, Биљанин брат близанац, тешко подноси губитак сестре. – Много му је тешко, много је волео Биљану и био је веома везан за њу. Не зна сада где бије, више га ништа не занима. Он лута. Знате, били су близанци. Немамо ништа више осим две девојчице, а Бојан не може да се помири с тим да Биљане више нема. Разговарао сам више пута с њим, али тешко му је. Кад му причам да се тргне, каже ми: „Остави ме на миру!“ и оде… – забринуто каже Милован.

 

Извор: Немања Гаврилов/Ало