Издвајамо Србија

ЛАЗАНСКИ ОТКРИО: Хилари и Мадлен Олбрајт не долазе џабе на Косово (ВИДЕО)

Мирослав Лазански истиче да ће приштинске институције финансијски подржати долазак Хилари Клинтон и Мадлен Олбрајт на Косово и Метохију.

– Не долазе њих две џабе, зна се колико кошта њихов долазак – навео је Лазански за Пинк коментаришући најаве да ће Клинтонова и Олбратј12. јуна присуствовати годишњици уласка НАТО на Косово.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је оценио да Клинтова, за разлику од Обрајт није директно одговорна за бомбародвање Југославије.

– Клинтонова одлука да се изврши агресија и бомбардује Југославија делимично јесте био покушај да се скрене пажња америчке јавности са афере Левински, али су разлози много дубљи и озбиљнији – истакао је Лазански.

Како је додао, Олбрајт је директно одговорна:

– Први предлог Рамбијевског споразума, који није имао анкес Б, Приштина је одбила, а онда је она након убацивања тог анекса који је неприхватљив за сваку државу рекла Тачију да морају да пристану, јер ће Србија бити бомбардована ако не пристине – подсетио је Лазански.

Говорећи о сличности између бомбардовања 1941. и 1999. године, он је истакао да су обе акције биле агресија, по међунараодном праву злочин против мира, јер није било објаве рата.

– Нацистичка Немачка није објавила рат Краљевини Југославији. Бомбардовање је извршено изненада, иако је наша обавештајна служба преко војних изасланика и Берлину и Букурешту јавила тачан датум и време удара немачке авијације. Главни немачки удар је дошао из Румуније и Мађарске, била је то неравноправна битка што се тиче броја авиона – навео је Лазански.

Међутим, како је указао, технолошки јаз и технолошка разлика између наше авијације 1999.године и НАТО агресорске био је много већи него што је то било 1941. године.

– Из слома Караљевине смо много тога могли да предвидимо и спречимо – приметио је Лазански.

 

Извор: srbijadanas.com