Издвајамо Србија

МИРА ЈЕ ТРЕБАЛО ДА ТРУНЕ У ЗАТВОРУ КАО И УБИЦЕ МОГ ОЦА: Син Ивана Стамболића отворио душу: О томе како је МИЛОШЕВИЋ БИО ПАПУЧИЋ

Колико је Мирјана Марковић зла нанела свом и другим народима, благо је и отишла. Да је правде, требало би да труне у затвору, као и убице мог оца, каже Вељко Стамболић, син убијеног Ивана Стамболића.

Иван Стамболић убијен је 25. августа 2000. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као налогодавци тог убиства на суђењу криминалној групи која га је лишила живота спомињани су Слободан Милошевић и Мирјана Марковић, али њихова улога никада није до краја испитана. А убиство Стамболића је само један злочин са којим је повезиван брачни пар који је скројио нашу судбину деведесетих.

Вељко Стамболић је сигуран да су иза убиства његовог оца стајали Слободан Милошевић и Мирјана Марковић.

– Пре ми личи то као Мирјанина него Слободанова одлука. Али пошто је он био папучић, послушао је. Сећам се, када је нестао отац, по ЈУЛ-у, Мириној странци, причало се да се још није вратио из швалерације – наглашава Стамболић.

Како каже, нема дилему да је исти брачни пар одговоран и за убиство власника “Дневног телеграфа” Славка Ћурувије, што се такође помињало у истрази овог злочина.

– Све је то иста рука и иста глава. Бог их је казнио, на срећу свих добронамерних људи. Жао ми је једино њихове деце Марка и Марије, пошто нису они криви за злодела која су учинили њихови родитељи. Знам како је живети без најближих, без родитеља – истиче Стамболић, за Блиц.

Подсетимо, Мирјана Мира Марковић, преминула је недавмо у Русији у 77. години. Једна од последњих жеља јој је била да буде сахрањена поред супруга у Пожаревцу.

Како Курир сазнаје удовица бившег председника СРЈ и лидера СПС Слободана Милошевића, преминула је у посебној војној болници Федералне службе безбедности, наследника КГБ.

Марковићева се, рекло је за наш лист више извора, и лечила у овој затвореној болници којој приступ имају само запослени ФСБ и чланови њихових породица или људи који су били под заштитом руске службе.

Болница без имена

– Мира Марковић је умрла у посебној војној болници Федералне службе безбедности у Москви. То је болница затвореног типа и ту се лече или запослени из службе, или људи које служба чува. Тих болница има на стотине у Русији, неколико их има у Москви. Оне немају име, заведене су по бројевима и има их од општих до специјалистичких – каже извор Курира и додаје:

– У тој болници постоје обичне и посебне, свечане сале за кремацију. Марковићева ће бити кремирана у посебној сали.

 

Извор: Курир.рс