Издвајамо Регион

МОРАЈУ ЛИ ЧЕТНИЦИ ПИСАТИ ЋИРИЛИЦОМ? Најпознатији црногорски коментатор Србима: Будале, крезубе, сад летите одавде као са Косова! (ФОТО)

Овакав речник и увреде не приличе професионалцу.

Опозициона црногорска партија Права Црна Гора позвала је менаџмент Јавног сервиса да санкционише спортског коментатора Небојшу Шофранца због, како су истакли „неваспитаних, неспортских и антисрпских коментара“ које је имао током преноса утакмица АБА лиге између Будућности и Црвене Звезде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Господин Шофранац, уместо да као пасионирани љубитељ спорта и професионални новинар, буде први који ће указивати на етичке и спортске кодексе, као што су фер плеј и фер навијање, те тиме буде пример медијске и сваке друге културе, већ данима се примитивним и вулгарним речником, али и ширењем мржње, обрушава на све оне који не мисле као он“, каже се у саопштењу Праве Црне Горе.

Фото: Фејсбук принтскрин

„С тим у вези, на његовом Фејсбук профилу смо могли прочитати алузије како су Срби “изроди и народ без зуба”, како играчи Звезде нису ни хтели да спавају пред меч, већ да гледају ријалити шоу “Задруга”, како ће Срби изгубити меч, баш као што су “изгубили и Косово”, али смо могли и видети и Шофранчево питање “мора ли сваки четник писати ћирилицом?”, наводе из медијског тима Праве.

 

Извор: С.М./Ало