Издвајамо Србија

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ МАРЈАНОВИЋА: Зоран је навукао Јелену да се спусти низ насип па је убо у главу! (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Више тужилаштво у Београду подигло је нову оптужницу против Зорана Марјановића због тешког убиства супруге Јелене Крсмановић Марјановић

Више јавно тужилаштво јуче је доставило Вишем суду оптужницу против Зорана Марјановића, супруга убијене певачице из Борче, због сумње да је починио тешко убиство за које је запрећена казна до 40 година затвора.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према оптужници, Зоран Марјановић је супругу Јелену убио на свиреп и подмукао начин док је у непосредној близини места на којем је певачица “Гранда” усмрћена стајала њихова малолетна ћерка.

Према оптужници, Марјановић се је са сада покојном супругом и малолетном ћерком Јаном 2. априла 2016. године око 17 сати довезао на насип у Борчи. Јелена је отишла да трчи, а он је остао са ћерком. Међутим, искористивши Јеленино поверење, Зоран ју је намамио да се спусте у подножје насипа на каналу, док је дете остало на насипу, наводи се у оптужници.

Фото: Јутјуб

Када су се спустили до канала, Зоран је Јелену најпре убо оштрим предметом у главу и у десни лакат, након чега је Јелена почела да бежи травнатом површином. Тада је, према оптужници, изгубила патику и мобилни телефон, као и гумицу којом јој је била везана коса.

Међутим, Марјановић ју је сустигао, стргао јој је горњи део тренерке, а потом јој опет задао више удараца у главу, наневши јој вишеструке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал. Пре смрти Јелена је удахнула воду из канала.

Њен супруг је ухапшен 15. септембра 2017. године, готово годину и по дана од убиства. Из притвора је пуштен након десет месеци. Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ три године.

ПЕТ КЉУЧНИХ ДОКАЗА

1. Према вештачењу које је достављено у тужилаштво указано је на то да је бициклиста М. Р. заиста могао да види Јелену и њеног убицу свега неколико минута пре него што је певачица брутално убијена.

2. Вештачење мобилног телефона Зорана Марјановића показало је да је његов телефон у време убиства његове супруге био искључен. То је став вештака телекомуникације достављен тужилаштву у Београду.

3. Крв убијене Јелене Марјановић, из налаза који је достављен у оптужници Биолошког факултета, нађена је у на задњем седишту “мерцедеса” који је у време злочина користила породица Марјановић.

4. Просторновременским вештачењем свих снимака сигурносних камера који се налазе на кући у Црвенки, свих кадрова који гледају на насип, утврђено је да је Зоран са супругом и дететом био на њему.

5. Брис ДНК достављен је Биолошком факултету у Београду и узет је са огреботине на десној руци Зорана Марјановића, који показује да га Јелена није огребала.

 

Извор: Информер.рс/Блиц.рс