Издвајамо Србија

НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ ЗА СРБИЈУ: Опасни временски услови због ветра, ОВИ делови земље су НАЈУГРОЖЕНИЈИ (ФОТО)

Фото: Pixabay

Ветар орканске јачине

Републички хидрометеолошки завод издао је данас упозорење на јак олујни ветар. Према најави РХМЗ, он ће достићи орканске ударе око 30 метара у секунди.

Loading...

– Данас ће у кошавском подручју и на планинама дувати јак и олујни југоисточни ветар са најјачим ударима на подручју јужног Баната и доњег Подунавлја, где ће достизати орканске ударе, око 30 м/с – стоји на сајту РХМЗ.

Фото: РХМЗ принтскрин

Такође, упозорили су на то да ће ветровито време потрајати до петка.

– Од среде (24.4.) до петка (26.4.) и далје ће дувати кошава, али слабијег интензитета, са најјачим ударима на подручју јужног Баната и доњег Подунавља, око 20 м/с.

Иако у деловима Србије дува јак ветар, према актуелним подацима у Лозници је забележено чак 19 степени, у Београду и Нишу по 15, у Новом Саду 13.

Наранџасти метеоаларм – Време је опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Жути метеоаларм – Време може бити опасно (потенцијално). Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

 

Извор: srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...