Издвајамо Србија

„НЕСТАЛА“ НАТАША ЈЕ У ЗАТВОРУ: Сви мислили да је Новосађанка нестала на излету у Бечу, а ИСТИНА ЈЕ ПОТПУНО ДРУГАЧИЈА

Фото: Фејсбук принтскрин

Новосађанка Наташа Веселиновић Радовановић, за којом су породица и пријатељи трагали, након што је у суботу нестала током излета у Бечу, налази се у тамошњем затвору.

За Наташу се мислило да је нестала у Бечу, а уствари је ухапшена у главном граду Аустрије. Како је „Блицу“ потврђено у нашој амбасади, Новосађанка је на издржавању затворске казне, али не жели да сарађује са нашим органима. Такође, она се позвала на аустријски закон о заштити личних података и има право да тражи да се јавно не објављује, нити јавља српским органима због чега је иза решетака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол бечке полиције Патрик Мајерхофер изјавио је за „Блиц“ да аустријске власти знају где се Наташа налази и да се она осећа добро.

– Наташина породица зна шта се тачно догодило са њом – рекао је кратко Мајерхофер у одговору за „Блиц“.

NATAŠA JE PRONAĐENA, POLICIJA I PORODICA NE ŽELE DA IZNOSE DRUGE DETALJE SEM DA JE ŽIVA I ZDRAVA.U subotu 30.03.2019….

Posted by Nestala Nataša Veselinović Radovanović on Monday, April 1, 2019

Како „Блиц“ сазнаје, Наташа је инсистирала да не жели да се зна зашто је ухапшена, па те податке нема ни наша амбасада у тој земљи.

Како сазнајемо, њена породица је мејлом обавештена од стране бечке полиције на који начин могу директно да комуницирају са затворским органима и адвокатом који ће јој бити додељен по службеној дужности.

Оно што нисмо упели да потврдимо, а преноси медији, односи се на разлог хапшења. Портал ТПКнеwс, пише да је Наташа ухапшена, након што је у једном бечком бутику покушала да украде скупоцену гардеробу. Према њиховим тврдњама, након детаљне контроле полиције откривено је да је Наташа и раније била осуђивана због крађе. Новосађанка се тренутно налази у затвору Јозефштат.

 

Извор: Блиц