Издвајамо Србија

ОВО ЈЕ СРПСКА ОМЛАДИНА! СТУДЕНТИ ШОКИРАЛИ СКОТА: На предавању у Крагујевцу му поклонили… (ФОТО)

На Правном факултету у Крагујевцу амерички амбасадор Кајл Скот одржао је предавање у присуству свега неколико десетина студената и младих Крагујевчана.

Он је, између осталог, говорио о политици САД у Србији, разликама у америчким и руским донацијама као и о стању медија у нашој земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Скот је крајње негативно излагао о Русији и покушао да представи позитивне утицаје политике САД у Србији.

По завршетку предавања, из публике се јавио Ненад Милисављевић, који је иначе представник Заветника у Крагујевцу.
Он се осврнуо на изјаву Кајла Скота да Америка поштује свој Устав и да га није нарочито мењала кроз историју.

Кажете да се Ваш Устав поштује, а у Апатину сте на предавању показали мапу Србије без Косова и Метохије. Ја сам понео једну географску карту да Вама поклоним и да Вам покажем како наша територија и наша земља не постоји без Косова и Метохије – рекао је Милисављевић америчком амбасадору и потом раширио мапу Републике Србије.

Након овога уследиле су реакције и других студената. Студент Арсенијевић Милић упитао је присутне студенте ко верује у ово што је Кајл Скот испричао нека дигне руку, али ниједна рука није била подигнута.

Фото: Фејсбук принтскрин

На крају предавања окупљени студенти Правног факултета предали су америчком амбасадору фотографију убијене Милице Ракић, као и слике порушених објеката током НАТО агресије.

Подсећамо да је Кајл Скот пре десетак дана одржао предавање ђацима у основној школи у Апатину где је изазвао бурне реакције јавности јер је у каубојском шеширу приказивао мапу Србије без КиМ.

 

Извор: Ало.рс