Издвајамо Србија

ПЕТОРО ПОГИНУЛО, ШЕСТОРО ПОВРЕЂЕНИХ: Ово су жртве стравичне несреће код Куршумлије (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Синиша Мијаиловић, Ирена Весовић, Добрила Радовановић, Зихнија Кошута и Јелица Радовић изгубили су живот у стравичном удесу камиона и аутобуса до ког је дошло око 6.45 сати на путу Куршумлија-Прокупље.

Полиција и ватрогасци на месту несреће су затекли угљенисана тела. Погинули су возачи аутобуса Синиша Мијаиловић и возач камиона Зихнија Кошута, као и три путнице, од којих су две медицинске сестре, а шест повређених путника пребачено је у локалне болнице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Судар се догодио када су се код места Барлово сударили аутобус „Ниш експреса“, којим је управљао Мијајловић и камион са приколицом. Аутобус је ишао ка Прокупљу и у једном тренутку прешао је на супротну страну коловоза и директно ударио у камион.

Мијаиловић има 52 године и живео је у Претрковцу у општини Ражањ. Зихнија Кошута (34) је из Тутина, а све три погинуле путнице, Ирена Весовић (52), Добрила Радовановић (50) и Јелица Радовић (64), живеле су у Куршумлији.

Кошута је иза себе оставио супругу и двоје деце, а на Фејсбуку је најчешће објављивао фотографије камиона и ситуације са граничних прелаза.

Колико му је камион значио, најбоље показује једна фотографија са летовања, где је са сином на плажи и играју се камионом, а уз коју је оставио коментар да ни не море не иде без возила.

Поврх свега, и његова последња објава на Фејсбуку, о пре неколико дана, такође је била везана за камионе.

Ирена Весовић преминула је на лицу места, а њено тело ватрогасци су пронашли у аутобусу. Ирена Весовић је мајка двоје деце, а радила је као медицинска сестра.

Posted by Irena Mihajlovic Vesovic on Wednesday, August 9, 2017

Ни њена колегиница Добрила Радовановић, медицинска сестра из Прокупља, није преживела стравичан удес. Она није преминула на месту несреће, већ у Ургентном центру где је примљена са озбиљним повредама.

– Медицинска сестра из Прокупља примљена је у Ургентни центар у 11.50 часова. Одмах је одведена у операциону салу где ју је чекао цео оперативни тим. Били смо спремни да сваки минут украдемо јер смо очекивали крварење и знали смо да је повреда била пет сати пре тога. Радило се о тешким повредама унутрашњих органа са великим крварењем. Екипа је покушала све, али после кратког времена дошло је до смрти на операционом столу. Нама је увек тешко када изгубимо пацијента. Али, овде и поред добре комуникације и брзог дочека пацијента није могло да се помогне јер велико крварење захтева брзу интервенцију, а доста је прошло од повреде. Нажалост, наша колегиница је преминула – саопштио је прим др Миодраг Лазић.

Два брата Р. В. (58) и Р. В. (57), који су такође пребачени у Ниш, стабилизовани су и нису били животно угрожени у време давања извештаја. Р. В. (58) је задобио повреду леве потколенице и десног колена.

 

Извор: Курир.рс/Телеграф/Ало