Издвајамо Србија

ПРЕ НЕГО ШТО СЕ УБИО ВАСИЛИЈЕ (12) ЈЕ ПОСЛАО ДРУГАРИЦИ ПОРУКУ: Стигла јој је фотографија на којој се видео страшан призор!

Pixabay.com

Василије је по пет-шест сати дневно играо такозвану пуцачину, а родитељима је оставио опроштајно писмо.

Василије Р. (12), ученик шестог разреда, убио се скоком са седмог спрата зграде у Нехруовој улици уа Новом Београду, наводно због забране да игра видео-игрицу!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дечак је оставио опроштајно писмо у којем је наводно написао да је скочио јер му мама није дозволила да игра такозвану пуцачину, игрицу „Фортнајт“. Међутим, његови рођаци тврде да није оставио опроштајно писмо и поричу да се убио због видео-игрице!

Истрага треба да утврди да ли је извршио самоубиство због забране да игра игрицу или због неких других проблема.

Трагедија се догодила јуче, пола сата после поноћи, а малишан је подлегао повредама око 5 ујутру, у болници. Василије је закорачио са кровне терасе, на висини од око 20 метара, и пао на травњак испред улаза у зграду. Комшије су позвале Хитну помоћ, која је дечака у полусвесном стању превезла у болницу. Нажалост, упркос напорима лекара, дечак је изгубио битку за живот.

– Спремала сам се да се истуширам када сам чула туп ударац, а потом и јечање. Помислила сам да су у питању мачке, а када сам изашла на терасу, угледала сам дечака како беспомоћно лежи. Само је јечао, а мени од призора није било добро – рекла је комшиница.

Према незваничним сазнањима, на радном столу у дечаковој соби је током увиђаја пронађено опроштајно писмо, у којем наводно пише да се одлучио на самоубиство због тога што му је мајка забранила да игра видео-игрице.

– Дечакова мајка тренутно није у стану, а ми не знамо тачно шта је узрок трагедије, имајте разумевања – рекла нам је рођака која је изашла из стана.

Док се она обраћала новинарима, из стана је изашао дечаков стриц, који је рекао да од трагедије не треба да се прави циркус.

– Оставите нас на миру! Василије није оставио никакво опроштајно писмо, нити се убио због видео-игрица – рекао је стриц.

Неколико сати после трагедије, пред зграду је дошао Василијев уплакани друг.

– Ми имамо Вибер групу, али и наши родитељи. Тамо су Василијеви родитељи објавили да је он тешко повређен, али да је жив. Међутим, видео сам на сајтовима да је умро – навео је његов друг, који га је познавао од вртића.

– Васу сам видео у школи у понедељак, тада је одговарао из географије и добио је тројку. То га је мало изнервирало, али је планирао да поправи оцену. Увек је био одличан ђак – рекао је Василијев друг. Он се присетио и да је Василије био веома тужан због свађе са најбољом другарицом.

– Не знам зашто су се посвађали. Василије јој је пре неколико дана на Вибер послао слику на којој се види како једном ногом прескаче ограду на тераси. Другарица се узнемирила. Одговорила му је да не покушава да се убије, а он јој је рекао „да се само шалио и да је то фотошоп. Наводно је фотографисао само ногу и ставио је преко ограде терасе. После свега што се десило, не знам да ли је то била фото-монтажа – кроз сузе прича друг.

Рекао нам је да је Василије тренирао кошарку, али да је недавно изгубио интересовање за спорт.

– Сви ми играмо игрице, „Фортнајт“ нам је омиљена. Он је по пет-шест сати дневно играо, па му је мајка пре месец-два забранила да игра ту игрицу. Пре месец дана је од оца добио нови мобилни телефон, али је био разочаран, јер није могао да подржи играње „Фортнајта“ – каже дечак и додаје да је Василије раније маштао „да игра кошарку у НБА кад порасте, али је недавно изразио жељу да буде гејмер“.

Василијев друг је рекао да је поред спорта био надарен и за сликање, али и да је био веома емотиван.

– Погодила га је смрт деде, за којег је био много везан. Причао је стално о њему и њиховим догодовштинама. Пре две-три године, када му је умро деда, нацртао је дедин лик у балону – каже Василијев друг.

Василијеви родитељи Сузана и Миливоје имају још две ћерке, које су доста старије. Према речима комшија, дечакови родитељи су се развели прошле године, али су се наводно помирили. Они раде у једној маркетиншкој агенцији и доста су учинили за зграду.

– Много ми је жао малог Васе, он је био најкултурније дете. У школи је био одличан… – кроз сузе је рекла комшиница.

 

Извор: Енис Садику/Ало