Издвајамо Србија

ПРВА ФОТОГРАФИЈА МАРКА МИЛОШЕВИЋА ПОСЛЕ 13 ГОДИНА: Готово непрепознатљив на Мириној комеморацији (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Марко Милошевић опростио се од мајке Мире Марковић у Москви, што је иначе било његово прво појављивање у јавности после 13 година.

Тачније, њега у медијима нигде није било од Слобине смрти, када је имао 32 године. Мало више од деценију старији, Марко је оседео и сада мало више подсећа на оца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ћерка Марија Милошевић, која живи у Црној Гори, била је спречена да присуствује јер не поседује путне исправе и остала потребна лична документа, због чега није могла да буде ни на сахрани свог оца 2006. године, преноси БК телевизија.

Марко Милошевић побегао је у Русију 6. октобра 2000, само неколико сати после свргавања његовог оца с власти. Мирјана Марковић је за њим отишла у Русију у фебруару 2003.

Према писању медија, крајем 2007. добили су политички азил у Русији. Потерница је била расписана и за Марком Милошевићем, коме се такође у одсуству судило у Пожаревцу по тужби тројице припадника покрета Отпор, али је у међувремену ослобођен свих оптужби због застаревања.

Марија и Марко, деца брачног пара Милошевић, неће присуствовати сахрани.

Драган Кочовић, потпредседник Удружења „Слобода“ каже да је у контакту са Маријом и Марком, који су врло тешко поднели мајчину смрт.

– Погодила их је њена смрт. Марија је на Цетињу, изолована. Нема документа у Црној Гори. Код куће је, не излази… Лоше је, шокирана је. Није 20 година видела мајку. Марко је до последњег тренутка био са Миром – каже Кочовић.

Мира Марковић је преминула у недељу у 77. години у Москви услед компликација изазваних упалом плућа, коју је добила након две операције.

 

Извор: БКТВ/Д.Н.