Издвајамо Русија

ПУТИНОВ БЕОГРАД ЈЕ НАЈМОЋНИЈЕ ОРУЖЈЕ НА СВЕТУ! Ова НУКЛЕАРНА ПОДМОРНИЦА може да изазове цунами и да РАЗОРИ ГРАД!

МОСКВА – Руски председник Владимир Путин представио је свету најмоћнију подморницу названу „Белгород“, што у преводу на руски значи Београд.

Ова специјална атомска подморница за специјалне задатке, опремљена са шест подводних нуклеарних дронова наоружаних нуклеарним главама, поринута је у Северодвинску на северозападу Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Важан дан

– Ово је важан и радостан дан. Велики успех наше војне индустрије, али је и кључ за одбрану наше земље и, самим тим, за целу Русију. Нова нуклеарна подморница названа је „Белгород“, по руском граду са великом војном славом – поручио је Путин прексиноћ током поринућа, које је посматрао преко видео-линка.

Са подморницом је у воду поринуто још неколико бродова, али је „Белгород“, наоружан беспилотним подморницама названим „Посејдон“, највећи подухват. Како су наоружане нуклеарним главама и способне да плове на дубинама од хиљаду метара, оне могу да нападну сваки део планете, уништавају читаве градове на обали, али и изазивају разорне цунамије.

Ово оружје Путин је први пут најавио у обраћању нацији 2. марта прошле године. Тада је представио и неухватљиву крстарећу ракету, хиперсонични „кинжал“, интерконтиненталну ракету „сармат“ и хиперсоничну нуклеарну главу „авангард“.

– Наши подводни дронови су једноставно фантастика. Надам се да ће отрезнити било ког агресора. Москва нема планове да икога напада, али сваку употребу нуклеарног наоружања против Русије и њених савезника, било које јачине, Москва ће сматрати нуклеарним нападом на Русију. Одговор ће бити моменталан – поручио је он тада и додао да ће ово оружје учинити све америчке противракетне системе бескорисним.

Дан након поринућа, Американци су саопштили да ће распоредити нове носаче авиона у Средоземно море.

– САД неће застрашити никакви потенцијални противници и ми ћемо се, као Американци, борити за своје интересе, као и интересе савезника широм света – изјавио је адмирал Џејмс Фого, командант америчких морнаричких снага у Европа и Африци.

Опасна реторика

Комитет за међународне односе британског Дома лордова саопштио је јуче да је укидање уговора о контроли атомског наоружања довело свет на ивицу нуклеарног рата и да опасност од њега у последњих 30 година није била већа.

– За то кривицу сносе и Русија и Запад, па је неопходно да се поново успоставе преговори две стране. Неодговорна реторика и недостатак комуникације довели су свет у велику опасност. Нуклеарно наоружање је све софистицираније и лакше за коришћење, што је додатна опасност у случају непријатељских односа – саопштили су они, а пише Дејли стар.

Сергеј Шојгу
ОДГОВОРИЋЕМО НА ПРОВОКАЦИЈЕ НАТО

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да ће Москва предузети мере како би одговорила на кораке које НАТО предузима у близини руске границе.

– Уверавам вас да ћемо предузети правовремене мере, које не морају да буду одговор на кораке НАТО – рекао је Шојгу.

Према његовим речима, у политици Алијансе доминантно је представљање Русије као највеће претње по Запад, по принципу „верујем у оно што сам измислио“, што значи да су измислили руску претња којом плаше сами себе.

Шојгу је објаснио да у међувремену НАТО предузима практичне кораке, као што су развијање војне инфраструктуре у близини границе са Русијом, или појачана активност Алијансе на Црном и Балтичком мору.

Историјски

КИМ ДОЧЕКАН УЗ ГАРДУ

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун стигао је јуче блиндираним возом у Владивосток на свој први састанак са Владимиром Путином. Како јавља Тасс, воз је приспео на железничку станицу у Владивостоку у 17.50 по локалном времену, а севернокорејски лидер дочекан је уз војни оркестар гарде. Разговори у Владивостоку биће први састанак Кима и Путина.

 

Извор: Курир /Екипа Курира