Издвајамо Србија

РОДИТЕЉИ, ХИТНО ПРОВЕРИТЕ! Сумња се да је у овим кашицама за бебе АФЛАТОКСИН! Уколико их имате, ОБАВЕЗНО ИХ ВРАТИТЕ!

Pixabay.com

У четири кашице за бебе произвођача Бабyлове сумња се на могућност постојања афлатоксина – пренели су немачки медији.

На српском тржишту у продају си биле две од четири кашице у којима се сумња на постојање афлатоксина, а ДМ дрогерије су те две кашице повукле са тржишта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су, у саопштењу за јавност, замолили купце да их, ако су их куповали у последње време, врате, а да ће им заузврат бити враћен новац.

Реч је о кашицама којима рок истиче у октобру 2020. године.

– ДМ дрогерија обавештава јавност да је из предострожности повукао производе: бабyлове кашица, бресква и маракуја у јабуци, 190 г, од 4. месеца, са роком трајања до 16.10.2020. и бабyлове кашица, јагода и малина у јабуци, 190 г, од 4. месеца, са роком трајања до 16.10.2020. године – наводи се у њиховом саопштењу где се додаје да је у појединим паковањима произвођач утврдио да постоји могућност присутности афлатоксина, који уколико се узимају дужи временски период могу утицати на здравље.

Они истичу да с обзиром на то да се са стопостотном сигурношћу не може искључити да су се појединачни производи нашли под утицајем наведеног, ДМ из предострожности повлачи производе из продаје.

– Повлачење се односи искључиво на наведене производе са роком трајања до 16.10.2020. У случају да сте купили производ, молимо Вас да га не конзумирате и да га вратите у најближу ДМ дрогерију, где ће Вам бити враћен новац. Без обзира на то је ли производ отворен или затворен, купци га могу вратити без рачуна – објашњавају у саопштењу и извињавају се због настале ситуације и могућих неугодности.

 

Извор: Блиц/srbijadanas.com