Издвајамо Русија

РУСИЈИ ПРЕТИ КАТАСТРОФА! Овако лоше вести се нису чуле од 2007! Путинова ноћна мора

Фото: Јутјуб

Тешка времена..

Готово половина младих Руса, њих 44 одсто у доби од 15 до 29 година жели да оде из земље, јер привреда стагнира, показују резултати анкете коју је провео Галуп.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Анкета, која је укључивала 2.000 интервјуа лицем у лице прикупљених у 2018. години, показује да 20 одсто свих Руса жели да оде у иностранство, што је највећи удео Руса од 2007. када је то желело њих 17 одсто.

Млади, радно способни људи били су најспремнији да оду, што Галуп види као претњу будућем привредном положају и политичком утицају Русије.

– Иако се сви ти Руси неће одселити, повећања жеља за одласком у последњих неколико година требало би да забрине Москву – наводе из Галупа.

Становништво Русије смањило се прошле године по први пут за десет година на 146,8 милиона, истиче Галуп. У доби од 35 до 45 година, 22 одсто Руса изразило је жељу за трајним одласком у иностранство. Најтраженије дестинације су Немачка и САД.

Још 2014, када је Русија анектирала Крим, само 14 одсто Руса између 15 и 29 година и седам одсто између 30 и 45 година намеравало еј да се одселити.

Анкетари неповољне резултате приписују петогодишњем паду прихода, владиним мерама повећања старосне границе за одлазак у пензију и повећањем ПДВ-а.

Истраживање јавног мњења такође је показало да је поверење у Путина, поновно изабраног за председника прошле године са више од 76 посто гласова, пало на најнижи ниво у последњих 13 година.

 

Извор: Тањуг/ Ало.рс/ Б. П.