Издвајамо Србија

РУСКЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ ЈЕЗИВИ ПЛАН: Путин спречио напад Албанаца на Косову и рат!

Руске службе откриле су да се власти у Приштини током васкршњих празника спремају да заузму север Kосова.

Путин је зато у петак, према наводима, након састанка са Вучићем, послао поруку Албанцима:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Русија неће дозволити нападе на Србију ни у ком смислу осим у политичком – писало је у поруци.

Након тога су одустали од планиране акције, пишу београдски медији.

Руски председник је пажљиво бирао тренутак за овакву поруку.

– Руске службе пресреле су пре извесног времена неколико разговора приштинских челника са људима у иностранству из којих су добили информације шта се спрема. Потом су дошли до детаљних оперативних сазнања да Албанци планирају током празника акцију у којој би распоредили своје снаге на северу Kосова, под параваном наводног чишћења тог дела KиМ од криминалних кланова – наводи српски обавештајац са контактима у руским службама.

Циљ је био да се састанак у Берлину „доведе пред свршен чин“.

– Наравно, сулудо би било помислити да су Албанци самостално испланирали ову акцију. Управо супротно, иза њих и даље стоје ментори са Запада, пре свега Британци и део америчке администрације који није лојалан Трампу. Ипак, када су схватили да је акција проваљена, да је чак и Русија спремна да реагује, док су српске снаге у највишој приправности, од свега су одустали – каже саговорник.

Постојање оваквог плана наговестио је и Небојша Човић, који је раније водио Kоординационо тело за KиМ и упућен је у дешавања у јужној српској крајини.

– Приштина спрема велику прославу поводом 20-годишњице, како они кажу, ослобођења, долазе им Мадлен Олбрајт и Хилари Kлинтон. Биће им потребан неки звучан корак који има тежину, што је имајући у виду координисане напоре Британије и Немачке да представе северне општине као криминалне средине и изјаве челника Kфора, највероватније заокружење „суверенитета“ на целој области KиМ – навео је Човић.

Љубан Kаран, пуковник KОС у пензији наводи да више нема дилеме да ли је у питању само војно застрашивање Србије или се Албанци заиста спремају за упад на север Kосова.

– Они хоће Србију да доведу пред свршен чин јер рачунају да ми не бисмо смели да употребимо војску, пошто би испало да нападамо зону која је под заштитом Kфора – објашњава он.

– Јасно је да су битан фактор у оваквим плановима и верски празници, не бирају се ти датуми случајно, тада су људи опуштенији чак и Срби на Kосову. Није, међутим мала ствар кад председник Русије каже то што је рекао у петак. Ако Путин отворено каже да ће стати у одбрану Србије, то свакога мора да поколеба у намерама – закључује Љубан Kаран.

 

Извор: Srbijadanas.com/Espreso