Издвајамо Србија

РУСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ УПОЗОРЕНИ! Албански екстремисти спремају разоран план: Окупираће север Косова 5. јуна?!

Фото: Јутјуб

Према изворима, део америчке администрације у Вашингтону већ је Приштини дао „зелено светло“ за напад

Лидери Косова, Рамуш Харадинај и Кадри Весељи у највећој тајности припремају окупацију четири српске општине на северу покрајине, потврђено је београдским медијима претходних дана у више дипломатских разговора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад на север требало би, како преносе медији, да почне најкасније 5. јуна, а крајњи рок за завршетак операције је 12. јун, када у Приштину долазе Хилари Клинтон и Меделин Олбрајт.

Истовремено, наше службе су добиле од обавештајаца дојаве да ће у овој операцији бити ангажовани и Албанци који су се у протеклих неколико месеци вратили из Сирије, где су ратовали на страни ИСИСа.

Две фазе напада

Према изворима, део америчке администрације у Вашингтону већ је Приштини дао „зелено светло“ за напад, а чак им је обећано и да ће војници Кфора стационирани на северу Косова „помоћи у успостављању пуног суверенитета.“

Српске безбедносне службе крајем прошле недеље су од руских колега обавештајаца добиле упозорење да ће у ову акцију бити укључени Албанци из ИСИСа, који су враћени на Косово са ратишта у Сирији.

– Америчким авионом је недавно на Косово пребачено 110 људи из Сирије. Међу њима су и опасни терористи који су већ врбоани за ову акцију – преноси извор.

Тајна акција

Да се на северу Косова нешто тајно припрема потврђује и Александар Бортников, шеф руске Федералне службе безбедности, који каже да се терористичке ћелије премештају са Блиског истока у Европу.

– Упркос поразу те терористичке организације представљају претњу већини држава. Исламска држава и Ал Каида тренутно реорганизују снаге стварењем терористичких ћелија. Ћелије су премештене са Блиског Истока у Европу – рекао је Бортинков.

 

Извор: Ало