Издвајамо Србија

САД ПОСЛАЛЕ ШОКАНТНУ ПОНУДУ СРБИЈИ: Заратите са Русијом и Путином, одрекните их се а заузврат ћемо вам дати…

Америчке дипломате спремиле су нову уцену за Србију којом поново од нас траже да заратимо са Русијом и Владимиром Владимировичем Путином.

Американци су послали Београду непристојну понуду која дословце гласи: Ако уведе санкције Москви, Вашингтон ће подржати план да се централној Србији припоји север Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова порука је српским властима пренета незваничним дипломатским каналима и њом је недвосмислено стављено до знања да ће Американци изгурати поделу Косова уколико се Србија обавеже да прекине све контакте са Москвом , одустане од чланства у Евроазијској унији, као и да у догледнијој будућности приступи НАТО пакту.

Наши одлично обавештени дипломатски извори објашњавају да су се Трампови сарадници на овај корак намерно одлучили непосредно уочи састанка председника Вучица са Путином у Пекингу, као и уочи самита у Берлину коју су иницирали немачка канцеларка Ангела Меркел и француски лидер Емануел Макрон.

-Београд је дипломатским каналима добио понуду која каже да ће Вашингтон подржати поделу Косова, односно опцију да се север Косова припоји централној Србији ако се Београд одрекне сарадње са Русијом. Од Србије се очекује и да се одрекне чланства у Евроазијској унији, али и да се обавеже да ће се у будућности приближити НАТО пакту.-

Да је Вашингтон озбиљан у намери да уцени Србију, потврђује и амерички аналитичар Едвард Џозеф који у Америци важи за стручњака блиског Стејт департменту.

-Потписивање споразума о слободнној трговачкој зони с Евроазијском унијом и чланство Србије у тој организацији коју предводи Русија био би пут без излаза за Србију. Надам се да је председник Вучић свестан колику би штету то изазвало за Србију, која је у одмаклом преговарачком процесу са ЕУ. То би од Србије направило руски сателит у Европи, а српска деца би била знатно сиромашнија него данас- поручио је Џозеф за Глас Америке.-

Председник Српског спољно-политичког круга Милисав Паић оцењује да је Џозефова изјава на линији настојања Запада да Србију примора да буде дисциплиновани следбеник.

 

Извор: еспресо/медији