Издвајамо Србија

„СРБИ, ШТА СЕ ЧУДИТЕ?“ КФОР ИЗДАО СРАМНО САОПШТЕЊЕ: Ево зашто су довели албанске војнике на север КиМ…

Фото: Јутјуб

Кфор је вечерас, поводом навода о присуству албанских војника на северу Косова, саопштио да то није била провокација, већ извиђачка активност грипе официра НАТО у пратњи Кфора и да нема разлога за узнемирење.

– Ово није провокација, већ заједничка активност НАТО, а присуство четири албанска официра не би требало никога изненадити јер је Албанија члан НАТО већ 10 година. Осим тога, требало би да буде познато да Албанија такође доприноси мисији Кфора – прецизира се у саопштењу Кфора, достављеном Тањугу.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кфор наводи да су официри који учествују у тим активностима из различитих држава НАТО, укључујући Албанију. Додаје се да се активност састоји од посете различитим местима на Косову, укључујући Митровицу и друге локације на северу.

Поводом, како кажу, ширења неодговорних гласина и изазивања неосноване забринутости међу становништвом, Кфор поручује да је ситуација на северу, као и широм Косова, „апсолутно под контролом и да нема никаквих назнака или доказа о могућим немирима или насиљу“.

– У стварности нема разлога за бригу нити страха од било чега – наводи Кфор.

У саопштењу се истиче да Кфор наставља да буде непристрасно посвећен свом мандату датом од стране УН како би заштитио све људе на Косову.

– Сви се морају осећати безбедније када Кфор спроводи вежбе и креће се по Косову – наводи се у саопштењу.

 

Извор: Тањуг