Издвајамо Србија

СТРАШНО НЕВРЕМЕ ПОГОДИЛО ЈЕ ДЕЛОВЕ СРБИЈЕ! Дугорочна прогноза најављује још веће непогоде: Стижу нам пљускови, олује са грмљавином и град!

Промена времена у Србији донела је захлађење, кишу и пјускове са грмљавином, а у појединим крајевима и теже временске непогоде којих ће према прогнозама метеоролога бити све чешће

После сунчаног и изузетно топлог петка, где је темпереатура достигла чак 30 степени, за викенд је дошло до нагле промене времена у целој земљи. Прво је наишло наоблачење, пад температуре, а онда је у неким крајевима земље кулминирало снажном кишом, док је у појединим деловима пао град.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај период године карактеристичан је по наглим проманама времена, а пљускови, олује са грмљавином, олујни ветар и град, наставиће да се смењују са кратким сунчаним интервалима и током следеће недеље.

Пљускови и олује ће захватити Србију, уз местимичан град, током наредна три дана. За Први мај очекује се кишовито време, а разведравање и нешто топлије тек у четвртак и петак, док ће за следећи викенд поново падати киша.

Нешто топлије време нас очекује од 6. маја, а за 12. се предвиђа ново погоршање времена, пљускови и олује са грмљавином.

Средином маја поново сунчани и топли периоди са дневним температурама преко 20 степени, а онда крајем месеца, нагло погоршање времена, пљускови, олује и грмљавина, а местимично ће падати и град.

Нестабилно и променљиво време наставиће се и током јуна, а тада нас очекују још веће падавине, нарочито крајем шестог месеца.

Олује са грмљавином наставиће се и током јула, предвиђају метеоролози, а нешто стабилније и топлије време очекује нас тек у августу.

 

Извор: Д.Н./Ало