Издвајамо Србија

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ЗЛАТИБОРА: Фудбалери доживели саобраћајку, повређено СЕДАМ ОСОБА!

Седам особа, међу којима су и четири кадета ФК Полимље из Пријепоља, повређено је у удесу који се догодио у месту Водице код Златибора

Поред фудбалера, повреде су задобили и њихов тренер, возач путничког комбина и његова супруга.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неџад Таловић, родитељ једног младог фудбалера, који је задобио лакше повреде, каже да је у чеоном судару комбија и аутомобила пуком срећом избегнута катастрофа.

– Мој син је задобио посекотину, повредио је ногу и главу. Дете ми је кући дошло преплашено. Сачекаћемо да истражни органи утврде ко је крив, каже Таловић.

Фудбалери су после утакмице, која је одиграна на Златибору, до Пријепоља ишли комбијем фирме „ЕС Турс.“

Тренер кадета „Полимља“ Зоран Чаркиловић каже да је до судара дошло када је возач комбија кренуо у претицање.

– Возач је нормално возио, у једном тренутку претицао је два возила, онда је одузео гас као да ће да се врати у своју траку. Одједном је додао гас и кренуо у претицање шлепера који је био испред и када смо били на половини шлепера, из другог правца појавило се то путничко возило које је ишло прилично брзо. Тада је дошло до удеса – рекао не он.

У фирми ЕС турс кажу да се њихов комби кретао брзином од 70 км на сат.

– Наш комби у тренутку удеса кретао се 70 на сат, а ограничење је било 80. Како је испричао наш возач, он је испред себе у тренутку када је кренуо у претицање имао чист пут, али се, када је дошао до пола шлепера, из супротног правца појавило то друго возило које се кретало великом брзином, по његовој процени можда и 160 на сат, а за њега је ограничење било 60 км на сат. После удеса учинили смо све што смо могли да се деца пребаце до Пријепоља. Не бежимо од свог дела одговорности, а истрага ће дати резултате – речено је медијима у овој фирми.

Против возача комбија М. И. (35) поднета је кривична пријава због сумње да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

 

Извор: Б.А./М.Ж. /Ало