Издвајамо Србија

СВИ СУ ЗАНЕМЕЛИ! ПУТИН ПОЗВАО ВУЧИЋА У СТРАНУ, а онда је уследила КЉУЧНА РЕЧЕНИЦА!

Фото: Јутјуб

Председник Вучић у Пекингу присуствује форуму „Појас и пут“, где се састао са највећим светским државницима. Данас је на реду био састанак са председником Путином, где су два државника још једном потврдила изузетно блиску сарадњу српског и руског народа.

– Имао сам много састанака данас. Свакако најважнији је био сусрет са Путином. Анализирали смо комплетне односе и констатаовали смо да је важно да трговинска размена настави да се увећава. Постали смо поуздан партнтер Русији у последњих неколико година – рекао је Вучић новинарима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Економска и војна сарадња је била једна од кључних тема разговора два велика државника.

– Показао сам им фотографије почетка изградње гасовода кроз Србију. То је пројекат вредан више од милијарду и по долара. Разговарали смо и о иновацијама и употреби нуклеарне енергије у медицинске сврхе. Веома сам задовољан разговором.

– Разговарали смо о војно-техничкој сарадњи и констатовали да је захваљујући бројним споразумима Србија постала много снажнија земља.

Тема је свакако била и ситуација на Косову, а председник Вучић је рекао да је руски председник био запрепашћен третманом Срба у јужној покрајини.

– Путин је био запрепашћен тиме да су Албанци покушали да забране Србима излазак Србима на изборе. Чудно ме је погледао. Ја сам само слегнуо раменима. Ја не могу да разумем шта се циљ Албанцима. Важно је да имамо подршку Русије. Одвојили смо се на пет минута и разговарали насамо што је мени веома било важно. У једном моменту је рекао да ће помагати Србију и неће дозволити да било ко и на било који начин дира Србију и напада нашу земљу.

– У Берлину ће бити сви који су признали Косово. Нија нам позиција лака и једноставна али после разговора са председником Сијем и председником Путином чини ми се да смо учврстили нашу позицију.

Самит у Пекингу је једна од највећих шанси за нашу земљу.

– Овај самит много значи за нашу малу земљу. Србија се спомиње у прајм тајму на највећим светским телевизијама. Оваква реклама би нас коштала на десетине милиона долара. Ово је велика част за Србију – рекао је Вучић.

На крају је председник додао да ће нови крак Коридора 10 бити отворен 15. маја.

Председник је по питању такси које су такозване косовске власти увеле на робу из централне Србије имао оштру поруку за Приштину.

– Нек укину таксе и имаће дијалог. Мислите да ће бити дијалога ако не укину таксе? Неће. Верујте ми на реч. Макар ми ставили главу на пањ. Шта хоћете? Да одем у Берлин да вам нешто потпишем? Ништа слично се неће догодити – рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да одлуку о расписивању ванредних избора неће донети пре 10. маја.

– Прво нам остаје да донесемо мере око Приштине јер ово више нема никаквог смисла – нагласио је Вучић.

 

Извор: Srbijadanas.com