Издвајамо Србија

ТИТО УЗ ВИСКИ: Срби за 50 година неће знати ко су, за 100 неће постојати! Ја сам их уништио!

Јосип Броз Тито (фото:ЈуТјуб)

Док се Јосип Броз у бившим југосовенским републикама више и не помиње, међу Србима и даље се објављују оде о његовим заслугама.

Броз је толико опчинио Србе да се они ни тридесетак година након његове смрти не могу ослободити његовог лика и дела. А требало би, јер је Броз на више места, посебно у приватним разговорима, отворено говорио да не воли Србе, а у складу са тиме говорио је и својим плановима за њих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Душан Биланџић, члан Политбироа ЦК, сведочи да су Броза 1974. године упозоравали да ће новим уставним уређењем Србија бити сведена на београдски пашалук.

Исти аутор бележи и речи Броза на седници Политбироа Комунистичке партије десет дана по заузимању Београда. Тада је Броз изјавио: „Ми се у Србији морамо понашати као у земљи коју смо окупирали”.

Следећу Брозову изјаву забележио је син вајара Ивана Мештровића, Анте. Током једне посете САД-у почетком шездесетих година прошлог века Тито се сусрео са познатим вајаром Иваном Мештровићем и хрватском емиграцијом.

„Зашто се Ви не вратите у Југославију?“ пита Тито Ивана Мештровића.

„Бојим се Срба!“ одговара вајар.

„Немојте се бојати Срба! Ја сам их уништио тако да за педесет година неће знати ко су, а за сто година неће постојати!“, одговарио је Тито испијајући ко зна који виски по реду.

 

Извор: Ало.рс/ Н.М.