Издвајамо Србија

ТРАНСКРИПТ РАЗГОВОРА ВУЧИЋА И ПУТИНА: Драги пријатељу, притискају нас због Косова… Русија све зна – Путин поменуо ВОЈНУ ПОДРШКУ!

Председници Србије и Русије Александар Вучић и Владимир Путин сусрели су се данас у Пекингу, а ми вам ексклузивно преносимо како је изгледао разговор двојице државника

В. Путин: Поштовани господине председниче! Драго ми је да смо се поново срели.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И наравно, срдачно се сећам гостопримства које сте пружили руксој делегацији током наше посете Београду 17. јануара. Тада су преговори промовисали ширење наше интеракције, интензивирање билатералних односа. То се огледа у обиму трговине, он је скроман, али се и даље повећао у протеклој години за два посто.

Ми одржавамо сталне контакте на политичком нивоу између наших министара спољних послова. Односи се развијају у тако осетљивом подручју као што је војно-техничка сарадња, војна интеракција.

Драго ми је што имам прилику да се сретнем са вама на маргинама данашњег догађаја, да разговарамо о билатералним односима и о ситуацији у региону.

А. Вучић: Господине председниче, драги Владимировичу, драги пријатељу! Драго ми је да смо се срели данас.

Пре свега, желео бих да напоменем да је ваша историјска посета Србији била од велике важности за даљи развој наших односа, односа Србије и Русије.

Ваша посета је донела много конкретних резултата, али ова посета је била са душом, јер је додирнула душу свих грађана Србије.

Хвала вам још једном на великој подршци у развијању најбољих политичких односа између наших земаља.

И морам да изразим своју захвалност за вашу подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије, јер подржавате нашу земљу у свим светским организацијама. Ово је врло важно питање за нас, као што знате.

Имамо велики притисак због Косова. Много вам хвала за вашу недвосмислену подршку.!

И још једном морам нагласити да је наш заједнички успех стално повећање трговине. Имамо интеракцију у многим областима. И мислим да у енергетици, инфраструктури, иновацијама, технолошком развоју треба да ојачамо и ојачамо наше односе.

Хвала вам још једном за данашњи састанак.

Данас је Велики петак. Желим вам срећан и благословљен Ускрс, благостање и срећу нашем братском руском народу.

 

Извор: Д.Н./Ало