Издвајамо Србија

Трудна припадница Војске Србије убијена?! „Знала је да је Јовиша у вези са колегиницом, претила је да ће га оставити“

Фото: Фејсбук принтскрин

„Волела је живот, своју породицу, посао који ради. Била је девојка ведрог духа, насмејана. Ова бол је велика и никада неће у нама нестати све док смо живи. И даље не верујемо да је себи одузела живот.“

Овако, учи годишњице трагичне смрти Бојане Милановић (24) из Сремске Митровице, прича њена породица. Како кажу покренули су истрагу, ангажовали вештаке, како би се утврдио тачан разлог смрти младе припаднице Војске Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Једино што нам је остало је нада да ћемо доказати да се није убила – каже Бојанина породица.

Бојана Милановић пронађена је мртва 23. априла прошле годинине у кући свог вереника Јовише Маринковића у селу Дубље код Богатића. Бојана је у том тренутку била у четвртом месецу трудноће.

Ова трагедија потресла је не само Мачву већ и цео регион. Бојанини познаници, пријатлеји, колеге и родбина и даље не могу да поверују да је она само пет дана пред венчање пуцала у себе из ловачког карабина.

То оружје било је у власништву њеног вереника, такође припадника Војске Србије, са којим је радила заједно у касарни у Сремској Митровици.

– Много је ту нејасноћа. Почев од тога како је неко могао да пуца два пута у себе из пушке са оптучким нишаном?! После првог испаљеног метка, како је поново пушку напунила? Да ли су на њеним рукама пронађене честице барута?! Она је затечена у лежећем положају на кревету испружених ногу, а ипак неко ко је у боловима обично је савијених ногу – наводи Бојанина породица само нека од питања на која очекују одговор након спроведене истраге.

Њени најближи тврде да су се кобне ноћи, пре него што ће њен вереник отићи на посао, будући младенци посвађали.

– Бојана је знала да је Јовиша био у вези са девојком која је такође радила са њима у истој касарни, Када је он отишао на посао, звала га је неколико пута, али се није јављао. После му је послала поруку да се неће удати и да ће отићи од њега ако не прекине с том девојком – тврди породица преминуле девојке.

Наводно, како кажу, Јовиши је док је био на послу једно време телефон био искључен. Зашто и када не знамо, јер је мењао исказ у колико сати га је поново укључио.

Они кажу да су страшну вест о Бојаниној смрти чули од сина, којег је ујутру позвао Јовиша када се вратио кући из смене.

После Бојанине сахране, како кажу више се нису видели са несуђеним зетом, Мајка Снежана, у неколико наврата, покушала је од Јовише да добије ћеркине ствари, али он јој више није одговарао на позиве и поруке.

Комшије из улице у којој је младић живео са вереницом кажу да га ретко виђају и да мисле да он више не живи ту.

– Мислимо да живи у Сремској Митровици, али дође да помогне мајци и брату. Кажу да после трагедије више не може да уђе у собу у којој је затекао стравичан призор. Ништа их не питамо, тешко је и њима – кажу комшије.

Мештанима Дубље, и даље не бледи сећање на трагедију. Како кажу, Јовишу и Бојану памте као леп пар за који никада нису чули ништа лоше, пишу Новости.

Обдукција: самоубиство

Резултати обдукције, која је извршена након што је Бојана пронађена, показала је да се припадница Војске Србије сама убила.

Вереник: Прогониће ме цео живот зашто се убила

Јовиша Маринковић, рекао је након смрти веренице, да је у шоку и да је њено самоубиство за њега било као „гром из ведра неба“.

– Тог дана је била весела, као и сваки други дан. Ручали смо и отишао сам на посао. Сутра ујутру сам је нашао мртву. Кад бих само знао зашто је то урадила… То питање ће ме прогонити цео живот – рекао је Јовиша Маринковић.

Он је рекао да га је Бојана испратила на посао и да је остала сама у кући. Тек ујутру кад се вратио открио је шта се догодило.

Породица је одмах након злочина испричала да је Бојана имала две ране од метка – једну испод леве дојке, другу на глави.

– Како је то могуће, да два пута нанесе себи смртоносне повреде? Питам се и што нико од Јовишине фамилије, која живи у другом делу куће, није ушао у Бојанину собу да је обиђе кад су чули пуцањ. Морали су да чују пуцањ јер је ловачка пушка била у питању. Ако су и помислили да је нешто пало у њеној соби, зашто нико није отишао да провери? Нашао ју је Јовиша тек наредног јутра, кад се вратио са посла – причала је очајна мајка.

Снежана наводи да је Бојана наручила и поклон за свадбу.

– Била је заљубљена и у суботу се је требао да се уда. Од свог оца који живи у Немачкој, наручила је поклон за свадбу. Зар би то урадила да је хтела да се убије – пита се Снежана.

Бојанина најбоља другарица Кристина била је последња особа са којом је причала кобне ноћи. Она је испричала да јој Бојана није рекла ништа што би указивало на трагедију.

– Нисам приметила ништа сумњиво у њеним порукама. Спремала се за венчање у суботу – рекла је она.

 

Извор: Новости/ Н.М.