Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! НЕМЦИ РАЗБИЈАЈУ НАТО ПАКТ ЗБОГ СРБИЈЕ: Агресија се неће поновити!

НАТО представља претњу по међународну безбедност јер крши право и распирује конфликте по свету, каже Александар Ној.

НАТО пакт је бомбардовањем Србије и ратом у Авганистану показао да штити своје империјалистичке интересе и због тога би га под хитно требало распустити!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово каже Александар Ној, посланик у Бундестагу и члан немачког парламентарног Комитета за питања одбране. Према његовим речима, западна војна алијанса представља претњу по светску безбедност јер крши норме међународног права и распирује војне конфликте, а своје право ливе показала је агресијом на Србију и ратом у Авганистану.

Ној истиче да седамдесета годишњица НАТО није повод за славље, већ “могућност да се напокон опаметимо, док није касно”.

– НАТО представља претњу за међународну безбедност, због чега ту алијансу треба распустити, и то што пре. НАТО користи војну силу само за заштиту својих империјалистичких интереса, систематски кршећи норме међународног права и распирујући војне конфликте. Последњих деценија та алијанса је показала своје право лице, а пример тога је бомбардовање Југославије и рат у Авганистану. НАТО се плаши да ће изгубити свој лидерски идеолошки и економски положај, због чега се активно наоружава и иде из сукоба у сукоб – објашњава Ној. Немачки парламентарац додаје да на то под хитно треба ставити тачку.

– Ми левичари захтевамо да Немачка изађе из Северноатлантске алијансе, а тражимо да се сам НАТО распусти. На његовом месту треба да се направи колективни систем безбедности, у којем ће учествовати и Русија, систем који би за свој главни циљ прогласио разоружање – подвлачи Ној.

Коментаришући ове наводе, председник Центра за развој међународне сарадње Стевица Деђански каже да се чује све више “реалних гласова са Запада”.

– Борба Србије да сачува Косово ће променом састава Европског парламента после избора и учешћем странака које немају дугова према шиптарским убицама и крвавом новцу још више добити на снази. Држава је већ свакако поправила позицију тиме што је успела да статус Косова врати у преговоре, иако је то питање Запад већ био отписао. Зато овај пример немачког посланика треба да нас увери да није све изгубљено и да се борба исплати. Дакле нема предаје и капитулације – наглашава Деђански.

Иван Костић, члан одбора за Србе у региону, оцењује да је сваки глас који у овом моменту даје подршку Србији добродошао.

– Верујем да ће врло брзо доћи време када ће се међународна заједница упознати са правим последицама НАТО агресије на Србију. За то нам је потребна државна стратегија и наши људи из дијаспоре, који би све то сигурно волонтерски радили за своју отаџбину – закључује Костић.

 

Извор: Информер/srbijadanas.com