Србија

„Уштинула ме је и ударила по очима због свог контролног“: ОГЛАСИО СЕ ПРОФЕСОР КОЈИ ЈЕ ОШАМАРИО УЧЕНИЦУ И ШОКИРАО СВЕ

Професор је објаснио све детаље јучерашњег скандала у Седмој београдској гимназији.

– Овим путем желим да одговорим на бесомучне лажи које су писане о мени у претходна 24 сата. Kао професор и педагог осећам моралну обавезу да одбраним свој углед и достојанство које ми је овим случајем нарушено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овако је своје писмо које је послао медијима започео професор Звонко Обрадовић који је јуче у Седмој београдској гимназији ошамарио ученицу.

Звонко даље објашњава шта се тачно јуче догодило:

– Дана 18.04.2019. године за време трећег часа на којем је рађена анализа контролног задатка, ученица Ј.K. је била незадовољна својом оценом коју је добила, у питању је оцена један. За двојку је било потребно да се има 45 поена, а она је имала 30.

– Своје незадовољство изражавала је кроз хистеричну вику, те сам је опоменуо рекавши да не може тако да се понаша, након чега је ученица села на клупу и окренула ми леђа. На моја упозорења, она је одговарала са „Нисте Ви никакав човек ни ауторитет када ја овако могу да седим и не можеш ми ништа“.

Следи да сам ученицу упутио на разговор код директора, на шта ми се дете унело у фацу и рекло „Ајде избаци ме ако можес“ и уштивнуши ме, онда се окренула тако да ме је киком ударила по очима.

У том тренутку, у стању неурачуњљивости, за шта имам доказ од психијатра, ја сам је ошамарио, те је убрзо ученик П.П. устао и три пута ме ударио у главу. Због његових удараца лекари су константовали да је траума претрпљена и ставили ми крагну.

Да бих себе и своју професију заштитио од оваквих гнусних лажи и манипулације одлучио сам да против Ј.K. и П.П поднесем кривичну пријаву и тиме ћу у кривичном поступку доказати своју невиност, као и да је моје делање путем шамара било последица нужне одбране која се десила у стању неурачунљивости – закључује своје писмо професор Обрадовић.

Извор: Srbija Danas/Telegraf