Издвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Довољан је тренутак непажње да ОСТАНЕТЕ БЕЗ 25.000 ДИНАРА!

Бахатим возачима је одзвонило.

Бахатим возачима је одзвонило. Паркирање на тротоару, пешачком прелазу или зеленој површини ускоро би могло да буде потпуно искорењено јер би несавесне возаче то могло дебело да кошта, чак пет пута више него досад.

Loading...

Наиме, на следећој седници Скупштине града наћи ће се предлог да се казне за бахато паркирање са садашњих 5.000 динара повећају на драконских 25.000. Уколико одборници аминују овај предлог, сви који имају обичај да паркирају где стигну наћи ће се у небраном грожђу и убудуће ће добро размислити где остављају своје четвороточкаше, јер би због тога могли да из новчаника истресу пола своје плате.

Те казне ће се, како је најавио заменик градоначелника Горан Весић, односити на паркирање на трамвајским шинама, пешачким зонама, пешачким прелазима, у парковима. Београд годинама мучи муку са несавесним возачима, међутим, према Весићевим речима, бахато паркирање у престоници више неће бити толерисано.

– Надамо се да ће се овим повећаним казнама и коначно стати на пут све распрострањенијој појави бахатих возача који остављају аутомобиле на пешачким прелазима, саобраћајним острвима, по парковима, пролазима, на пешачким стазама крај река – истакао је Весић.

Изгледа да једино папрене казне могу утицати на свест српских возача да не остављају своја возила где им се прохте, будући да је град и раније предузимао многе мере како би стао на пут дивљачком паркирању, али се они нису много обазирали.

 

Извор: srbijadanas.com/Српски телеграф

Loading...
loading...
loading...