Издвајамо Србија

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ! НОВИ ПРОПИСИ: Ако немате овај папир никада нећете проћи технички преглед!

Припремите се на време

Нова правила техничког прегледа возила постављају пред возаче и нове захтеве који подразумевају и додатне исправе, потврде и декларације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Радници на техничким прегледима имају пуне руке посла јер им је, поред стручног знања из технике, потребно и правно образовање за тумачење појединих одредби.Највише ових дана има проблема са аутомобилима регистрованим 2014. године, а увезеним 2013, за које се мора утврдити да ли су прошли преглед Ауто-мото савеза Србије приликом увоза, јавља РТС.

Ако возач нема царинску декларацију коју је приложио приликом регистрације, неће моћи да прође технички преглед. Мораће поново да узме цео досије из МУП-а како би регистровао возило.

“Основни проблем је што се царинска декларација чека, некада седам дана, некада 15, све зависи од тога колико им треба да из архиве извуку ту регистрацију и када је први пут урађена – имате мотористе који су 2004. увезли возило, а регистровали га 2015”, објашњава Марко Манојловић из Техничког прегледа “10 плус”.

Домаћа возила, на пример “југо”, имају проблема са појасевима на задњем седишту.

Ако је којим случајем неко са стуба скинуо налепницу произвођача о укупној маси возила и носивости, возач неће моћи да региструје возило.

Мораће у том случају да се обрати произвођачу који ће кроз неколико недеља доставити оригиналну налепницу чија цена је од 30 до 150 евра.

 

Извор: Дневно.рс/Д.С.