Издвајамо Србија

ЗАСТРАШУЈУЋА ПРЕТЊА И УЦЕНА НЕМАЧКЕ: Од Србије се тражи да призна Косово или ћемо сносити СЛЕДЕЋЕ последице!

Известилац за Западни Балкан у немачком парламенту Петер Бајер упозорио је да од сутрашњег састанка зависи да ли ће ЕУ перспективе Србије и Косова бити стављене ад акта.

„Овде се не ради о неким конкретним плановима са постављеним условима, него о информативној и отвореној размени ставова око регионалних тема. Осим тога можемо да се надамо да ће Србија и Косово сусрет да искористе конструктивно и да ће разговарати о процесу нормализације. Јер, ако и даље не буде озбиљне воље за напретком, ЕУ перспективе ће за обе земље да буду стављене ад акта“, рекао је Бајер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је изразио очекивање да ће састанак у Берлину бити концентрисан на изворни садржај и оквире дијалога између Београда и Приштине и додао да је реч о информативном састанку и размени ставова, пренео је данас Дојче веле.

Немачки званичник је додао да се о предложеној размени територија више толико не говори наводећи да би померање граница по етничким принципима могло да узрокује ланчану реакцију и због тога такав предлог треба да буде одбачен.

Немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон организују сутра у Берлину састанак са званичницима Западног Балкана и Европске комисије, на који су позвани председници Србије и тзв. Косова Александар Вучић и Хашим Тачи.

Подсетимо, Петер Бајер је познат као велики противник разграничења и заговорник независности Косова.

После овог упозорења, јасно је да се ради о уцени и да се од Србије тражи искључиво признање албанске државе на својој територији, у садашњим административним границама покрајине и ништа друго не долази у обзир.

 

Извор: Д.Н./Ало