Издвајамо Србија

ЗАСТРАШУЈУЋА ПРЕТЊА И УЦЕНА НЕМАЧКЕ: Од Србије се тражи да призна Косово или ћемо сносити СЛЕДЕЋЕ последице!

Известилац за Западни Балкан у немачком парламенту Петер Бајер упозорио је да од сутрашњег састанка зависи да ли ће ЕУ перспективе Србије и Косова бити стављене ад акта.

“Овде се не ради о неким конкретним плановима са постављеним условима, него о информативној и отвореној размени ставова око регионалних тема. Осим тога можемо да се надамо да ће Србија и Косово сусрет да искористе конструктивно и да ће разговарати о процесу нормализације. Јер, ако и даље не буде озбиљне воље за напретком, ЕУ перспективе ће за обе земље да буду стављене ад акта”, рекао је Бајер.

Loading...

Он је изразио очекивање да ће састанак у Берлину бити концентрисан на изворни садржај и оквире дијалога између Београда и Приштине и додао да је реч о информативном састанку и размени ставова, пренео је данас Дојче веле.

Немачки званичник је додао да се о предложеној размени територија више толико не говори наводећи да би померање граница по етничким принципима могло да узрокује ланчану реакцију и због тога такав предлог треба да буде одбачен.

Немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон организују сутра у Берлину састанак са званичницима Западног Балкана и Европске комисије, на који су позвани председници Србије и тзв. Косова Александар Вучић и Хашим Тачи.

Подсетимо, Петер Бајер је познат као велики противник разграничења и заговорник независности Косова.

После овог упозорења, јасно је да се ради о уцени и да се од Србије тражи искључиво признање албанске државе на својој територији, у садашњим административним границама покрајине и ништа друго не долази у обзир.

 

Извор: Д.Н./Ало

Loading...
loading...
loading...