Издвајамо Србија

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА: Невреме све ближе Београду, у ово време БЕЖИТЕ СА УЛИЦА!

Фото: Pixabay.com

Београђани, спремите се за кишу, па чак и невреме попут оног синоћњег које би могло да погоди престоницу већ у наредним сатима! Прве капи пале су на Новом Београду, кишни облаци се шире и на остатак престонице, а како почиње поподневни шпиц наоружајте се стрпљењем на путу до кућа или друге жељене дестинације.

– На ширем подручју Београда локални пљускови и грмљавина – гласи у најави Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) која је на снази до 17.30 часова.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

На београдским улицама већ су почеле да се стварају и уобичајене гужве, на „традиционалним“ локацијама попут Панчевачког моста, ауто-пута у смеру ка Душановцу, у Таковској улици, Булевару деспота Стефана, Дечанској, Газели, Бранковом мосту, Улици кнеза Милоша, потезу од Београдског сајма до Аде Циганлије…

Међутим, прави саобраћајни хаос тек би могао да уследи уколико дође до јачих падавина у наредна два сата када се већина Београђана враћа с посла у своје топле домове.

Да је почела права „бежанија“ овог послеподнева најбоље сведочи податак да је на телефон скоро немогуће добити слободан такси. Поврх свега, дошло је и до ланчаног судара на ауто-путу код Хитне помоћи, у правцу Новог Београда.

– Ненормална је гужва на Газели у оба правца, слична ситуација је на Бранковом мосту ка центру града, Панчевац ка граду, Аутокоманда, док је, за сада, нормална ситуација на Славији – рекли су за „Блиц“ из Жутог таксија.

У 16.00 часова у престоници је измерена температура од 22 степена Целзијуса, а киша је већ захватила Ваљево, Крагујевац, Смедеревску Паланку, Неготин, Велико Градиште…

 

Извор: Тијана Богосављевић/Блиц