Издвајамо Регион

Албанци праве ХАОС на улицама, покушавају да нападну Вучића, туку се са полицијом!

Покрет „Самоопредељење“ Аљбина Куртија, радикалног политичара из Приштине и бившег терористе ОВК, организовао је у Тирани, где се одржава регионални скуп „Брдо-Бриони“, протест против доласка председника Србије Александра Вучића и председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика.

Демонстрације су организоване у главној градској улици, Булевару мученика нације, у близини Скендербег трга и седишта председника Албаније и канцеларије премијера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Позив на протест у Тирани упутио је Боикен Абази, који је задужен са спољне послове у овом екстремном покрету, а како је рекао Александар Вучић је персона нон грата у Албанији.

Он је позвао Албанце да се у среду 8. маја у 18 сати „супротставе доласку Александра Вучиц́а и Милорада Додика“ који, према његовим речима, угрожавају албанску нацију.

Написао да обојица нису добродошли у Тирани, јер су истовремено опасност за правду и мир у региону.

Они су сукобили са полицијом.

Сви албански медији данас извештавају о томе, како је председник Србије персона нон грата, а на улици су протести.

Група демонстраната се сукобила са полицијом и кренула је општа туча.

Подсетимо, председник Србије учествоваће у Тирани на самиту Процеса Брдо-Бриони. У престоници Албаније окупиће се лидери „западнобалканске шесторке“ – Србије, Албаније, Црне Горе, Северне Македоније и Босне и Херцеговине, из Приштине, као и званичници Словеније и Хрватске, држава које су својевремено покренуле овај процес.

 

Извор: Ало