Издвајамо Србија

АЛБАНСКИ ОКЛОПЊАЦИ КРЕНУЛИ НА ГАЗИВОДЕ! Сатиру све пред собом, креће тотална ОФАНЗИВА!

Припадници специјалних јединица РОСУ ушли су у Зубин Поток и настављају ка језеру Газиводе!

Фото: Јутјуб

Возила РОСУ ушла су у Зубин Поток. Како сазнајемо, ситуација у овој општини на северу Косова и Метохије је изузетно напета, а специјалци РОСУ се у оклопним возилима крећу према језеру Газиводе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Припадници РОСУ, према речима Срба који живе у Зубином Потоку, пребијају људе и разбијају по продавницама и хапсе свакога ко им се супростави. За сада је повређено двоје људи, а нападнут је и новинар телевизије Прва.

Страхује се да ће бити нових жртава.

Подсећамо, грађане општина на северу КиМ рано јутрос су пробудиле сирене за узбуну. Већи број грађана се окупљио на главном тргу у Косовској Митровици, код Споменика Кнезу Лазару.

На овакву акцију је већ упозорио председник Србије Александар Вучић, а јутрос је наредио стављање свих јединица Војске Србије у стање пуне борбене готовости.

– РОСУ је упао на север Косова – од 6 часова примећено је више колона до зуба наоружаних шиптарских јединица, које су ушле на територију све четири општине. Чују се пуцњи, има и повређених.Извесно је да сепаратисти нису самостално извели ову акцију, већ су имали дозволу својих спонзора. Председник Вучић је упозоравао на овакав сценарио, молили смо међународну заједницу да спречи упад косовских снага, да спречи хапшења Срба – ово је њихова велика срамота, срамота земаља Квинте, које ништа нису предузеле да до овога не дође – рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

 

Извор: Ало.рс/ М. И.