Издвајамо Србија

БИВША ВОДИТЕЉКА ЈЕ У 49. ГОДИНИ ПОСТАЛА МАЈКА: Девет пута је ишла на вештачку оплодњу, а онда јој се остварио сан

Некадашња телевизијска водитељка Татјана Ферендино Максимовић која се данас бави односима са јавношћу, одувек је желела да се оствари у улози мајке. Њена борба за потомство није била лака, али је зато сада срећна и испуњена жена.

– Од самог почетка, када смо схватили да смо једно за друго, желели смо децу, али нисмо могли ни да наслутимо да ће пут до остварења наших снова трајати толико дуго – рекла је некадашња водитељка коју памтите са ТВ Политика, БК телевизије као и ТВ Фокс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тања је у разговору за магазин „Глориа“ открила да је у својој 38. години почела борбу за потомство, првим одласком на клинику за вантелесну оплодњу.

– Сви резултати су били у реду, али посаветовали су нас, с обзиром на моје године, а тада сам имала 38, да би било добро да размислимо о вантелесној оплодњи – истакла је Татјана.

Некадашња водитељка је испричала и да јој је први процес за вантелесну оплодњу веома тешко пао, да је примила 80 ињекција за стимулисање јајних ћелија, али да на крају ипак није успео. Други пут је остала у другом стању, али је на жалост изгубила бебу.

– Други пут је дало резултата, имала сам велики број јајних ћелија, али на жалост, трудноћа се није одржала – испричала је Тања.

Од шест оплодњи које је урадила у Прагу, три су се завршиле спонтаним побачајем.

– Било ми је јасно да то није ништа кад неко има 22 године, али у мојим годинама је било и те како нешто. Постављала сам себи хиљаду питања, упорно тражила одговоре али није их било. И када кренеш да бројиш, умориш се док стигнеш до девет, а камоли када се ради о процесима оплодње. То су заправо месеци припрема, па после интервенције велико ишчекивање да ли ће успети, а онда огромна туга и разочарење кад се то не догоди – објаснила је све Татјана.

Фото: Твитер принтскрин

Она је истакла да је имала велику подршку супруга у свему који јој је једном приликом, док је она трчала кући између посла како би себи дала ињекцију током припрема за оплодњу, рекао: „Ако немаш више снаге, немој. Важни смо ти и ја“. Покушала је и девети пут и успела, у својој 49. години.

– Опустила сам се тек у болници после порођаја. Коста је на рођењу добио чисту десетку, а супург и ја смо, напокон, након толико мука, могли да одахнемо. Понекад се уштинем да проверим да није сан. Запитам се да ли је могуће да сам мама, да смо све прегурали – испричала је водитељка која се породила 2017. године.

 

Извор: Глориа