Издвајамо Србија

БОЈАН ТОМОВИЋ ДОНЕО ТЕШКУ ОДЛУКУ: Не желим да имам децу да им не бих пренео БОЛЕСТ, нећу да ПАТЕ КАО ЈА!

Недељама већ Бојан Томовић једна је од главних тема широм региона пошто је признао да болује од биполарног поремећаја, а сада је опет успео да шокира јавност својом одлуком да никад неће имати децу.

Некад врло популаран певач већ дуже време није актуелан на музичкој сцени, и поред тога што је неколико пута покушавао да се врати свом послу. Тек недавно сазнали смо да болује од психичког поремећаја, хроничне менталне болести, познате и под називима манична депресија или поремећај расположења. Он се сада поново огласио и саопштио да не жели да се оствари као родитељ јер је његова болест наследна

– Сад ме, забога, цела фамилија и околина осуђују што сам донео одлуку да нећу да имам децу. Па то је моје право. Можда и не могу да их имам, а и да могу, нећу, јер је биполарни поремећај често наследан и не бих поднео да моје дете пати и пролази исто што и ја. Сматрам да уз оволико лекова које морам да пијем годинама, ако не и до краја живота, не бих био у стању да будем одговоран и добар отац, као што нисам могао да будем ни добар ни одговоран муж, зато смо се супруга и ја и растали након више од 13 година брака – рекао је он и додао да би волео да његову одлуку поштују најближи рођаци.

– Свака част на храбрости људима који имају менталне болести, а ипак ризикују и остваре се као родитељи, али то је њихова одлука, као што је моја одлука да ме, нажалост, нико никад не назове „тата“. Али имам ја тону љубави за децу моје браће и сестара. А можда сам ја заправо само себично ђубре, тзв. уметничка душа која живи у неком свом свету и довољна је сама себи, или толико волим своју слободу, своју самоћу и сав свој бол, који не желим да делим са другима, а посебно не с децом. За децу су радост и срећа, а не бол, стресови, нездраве еуфорије и сталне депресије, које бих им ја, овако биполаран, нажалост, редовно приређивао – изјавио је Томовић, који већ неко време живи у Црној Гори.

Веома честа болест
Жан-Клод и Кетрин Зита су биполарци, а била је и Мерилин Монро

Од биполарног поремећаја пати доста људи широм света, с обзиром на то да је у питању веома распрострањена болест. Међу њима је и доста славних личности које су отворено говориле о томе, желећи да скрену пажњу јавности на тај проблем. Кетрин Зита Џоунс, Жан-Клод ван Дам, Линда Хамилтон, Деми Ловато и још доста њих последњих година изазвали су шок јавности кад су донели одлуку да причају о својој болести.

Извор: Курир.рс/Иван Ерцеговчевић.