Издвајамо Србија

„БРАТУ САМ ДАО ОТКАЗ, ЧИМ САМ ВИДЕО ФОТОГРАФИЈУ!“ Мон Ђурај, власник пекаре у Борчи, након инцидента жели само ЈЕДНУ СТВАР

Фото: Фејсбук принтскрин

Истог дана када се на друштвеним медијима појавила она спорна фотографија, дао сам отказ свом брату и он је већ напустио Београд, рекао је Мон Ђурај (Мон Гјурај), власник пекаре “Рома” у Борчи, око које се последњих дана подигла велика прашина.

Подсетимо, на спорној фотографији се види младић како 2017. у самом центру Београда рукама прави двоглавог орла, што је симбол Велике Албаније. Баш како су на Светском првенству у фудбалу прошле године чинили швајцарски репрезентативци Шаћири и Џака. Испоставило се да је реч о Флорину, брату и једном од радника у борчанској пекари “Рома” због чега су ултранационалисти и екстремисти организовали прошле недеље протесте које су обележили бацање свињских глава и песме о спаљивању џамија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овде сам од 2011. године и стварно се осећам као код своје куће. Осам година сам живео у Швајцарској, а пекари сам дао име “Рома” јер сам скоро 15 година путовао светом и највише ми се свидела Италија – каже Ђурај, који држи још један мањи локал у Борчи.

Како каже, после свега што се десило, али и ускршњих и првомајских празника, наставиће нормално да раде.

– Бићемо отворени од 5.00 до 23.00.

Ђурај је данас, током “Бурека солидарности”, рекао да га је полиција обавестила да су поједине групе за недељу најавиле протест испред његове пекаре.

– Нисам до сада имао никаквих проблема ни пре ни после оног протеста. Само тог дана. Не плашим се, полиција је рекла да ће нас чувати. Желим само једну ствар, да нормално живимо, да не морам да бринем за нашу сигурност – закључио је Ђурај.

Током данашњег дана више стотина Борчанаца, али и становника других делова престонице, свратило је у Борчу како би пружило подршку Ђури, како га комшије од милоште зову.

Mon Djuraj je danas nakon celog ludila, želeo da napravimo ovaj snimak. Ja sam to i učinila mada sam mislila da nema potrebe za tim jer ovaj čovek nije ništa kriv. Oprostite ako je malo zbunjen, razumite to je posledica svega kroz šta su on i njegova porodica prošli tokom protekla 2 dana. Srećan Uskrs svima! #nedirajmikomšiju

Posted by Sofija Todorovic on Saturday, April 27, 2019

 

Извор: Љубица Станковић/Блиц