Издвајамо Србија

ДРАМА У НОВОМ САДУ! Непознати мушкарац пуца на пролазнике! Неколико људи повређено!

Непозната особа већ неколико дана гађа пролазнике из ваздушне пушке на Булевару Јаше Томића у Новом Саду.

Полиција од петка трага за нападачем који пуца на пролазнике највероватније из околних зграда које се налазе близу угла са улицама Краљевића Марка и Саве Љубојева. До сада је неколико људи тражило помоћ у Ургентном центру због повреда задобијених од метака из ваздушне пушке. У полицији потврђују да су добили пријаву и да траже починиоца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На згради на адреси Саве Љубојева број 2 окачено је и упозорење које гласи: „Комшије, у вашем улазу имате лудака који с пролаза пуца на људе из ваздушне пушке. Молим комшију који је приметио из ког стана неко вежба гађање да пријави полицији (синоћ га нису лоцирали). Јер можда сте ви следећа мета!“.

Девојка која живи у овом улазу каже за „Блиц“ да ју је овакво обавештење помало затекло.

– Тек када сам прочитала упозорење сазнала сам да неко гађа људе из ваздушне пушке. Ако јесте, немам представу ко би то могао бити из ове зграде – рекла је ова Новосађанка.

Једна од погођених, случајна пролазница, рекла је за „Радио 021“ да је у петак увече шетала са ћерком када је осетила бол у руци.

– У петак предвече шетала сам се Булеваром Јаше Томића. Чула сам звук, шиштање и осетила бол у десној надлактици. Нисам одмах схватила шта се дешава, али сам видела да се нешто дешава и човека који иде иза нас, који се ухватио за врат. Тада сам схватила да нас неко гађа из зграде и потрчале смо даље и склониле се. Човек који је исто погођен је наставио даље, ваљда не схватајући да га је дијабола погодила. Пошто нисмо успеле да видимо одакле се пуцало, отишле смо право у полицију у Краља Петра, где су све записали и упутили ме у Ургентни, где су констатовали да сам упуцана из ваздушне пушке – рекла је она.

Наредног јутра је како каже прошла истим местом и на тротоару пронашла три метка дијаболе, које је после предала полицији.

 

Извор: Е.Б./Блиц