Издвајамо Свет

ЕУ ГОРИ ЗБОГ КОСОВА! Федерика Могерини рекла оштро НЕ Меркеловој и Макрону, ломе се копља, ударила сила на силу!

Федерика Могерини (Фото: Јутјуб)

Како је изјавила портпаролка шефице европске дипломатије Маја Коцијанчич, Федерика Могерини остаје једини посредник у дијалогу Београда и Приштине.

Коцијанчичева је то рекла за “Новости”, поводом најава да би у цео процес могле да се активно укључе Немачка (Ангела Меркел) и посебно Француска (Емануел Макрон).

Loading...

Она каже да се поздравља сваки ангажман у подршци дијалогу који олакшава ЕУ, укључујући и могући нови састанак и наглашава да Могерини обавља своју мисију.

“Наши контакти се настављају. На пример, висока представница ће учествовати на састанку лидера у оквиру процеса Брдо-Бриони у Тирани 8. и 9. маја. Она је спремна да поново сазове дијалог. Такође је јасно да косовска влада треба да укине тарифе како би омогућила брзо обнављање дијалога”, казала је Коцијанчичева.

Осврнувши се на одржани самит у Берлину, Коцијанчичева истиче да је овај скуп пружио прилику за неформалну размену мишљења која је била отворена и искрена.

“Састанак је такође дао важан сигнал за ангажман двеју држава чланица, Немачке и Француске, заједно са другима, да и даље, и са више посвећености, подржавају дијалог између Београда и Приштине”, навела је она.

 

Извор: Ало.рс/Новости/М.И.

Loading...
loading...
loading...