Издвајамо Свет

ЕВРОПА У ШОКУ! „ИМАТЕ 60 ДАНА“! Писмо стигло и у Русију, Трамп преусмерио носач авиона, ако не попусте почеће ЗЛО!

Ирански председник Хасан Рохани упозорио је данас да ће Иран престати да се придржава одређених делова нуклеарног споразума и дао рок од 60 дана осталим потписницама тог споразума да испуне своје обавезе, нарочито када је реч о банкарским и нафтним секторима.

Фото: Јутјуб

Рохани је рекао да је послао писма потписницама нуклеарног споразума, које је обавестио да се његова земља неће више придржавати ограничења, у вези са залихама обогаћеног уранијума и тешке воде, пренео је Блумберг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ирански председник је рекао да ће Иран задржати вишак обогаћеног уранијума и тешке воде и дао рок од 60 дана да се одреде нови услови за нуклеарни споразум с том земљом.

Рохани је упозорио да уколико рок истекне, а не постигну се бољи услови, Иран ће започети са већим обогаћивањем уранијума, пренео је АП.

Уколико остале земље испуне захтеве Ирана, он ће се вратити првобитним обећањима из нуклеарног споразума 2015. године, наводи се у писму, које је Рохани послао лидерима Велике Британије, Кине, Европске уније, Француске и Немачке.

Писмо је послато и Русији.

Ирански председник обратио се данас, на годишњицу повлачења САД из нуклеарног споразума светских сила са Техераном.

Нуклеарни споразум из 2015. године подразумевао је да се укину санкције Ирану у замену за ограничавање нуклеарног програма те земље.

 

Извор: Тањуг/Д.К