Издвајамо Србија

„ГОСПОДАР КОСОВА“ СА НАОРУЖАНИМ ЉУДИМА УПАО У СРПСКИ ГРАД! Полицијске снаге распоређене око објекта! Чека се знак за напад на Србију?!

Фото: Јутјуб

Кадри Весељи, лидер ДПК-а и председник скупштине привремених институција у Приштини, са групом Албанаца са севера Косова и Метохије одржао је тајни састанак у северној Митровици и тада су се договорили о стратегији отимања српских општина у јужној покрајни.

Састанку је, како „Ало!“ сазнаје, присуствовало неколико десетина виђенијих активиста Демократске партије Косова који живе у српским срединама на северу Косова и Метохије.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Весељи је са њима одржао састанак само два дана после избора за градоначелнике северне Митровице, Зубиног Потока, Звечана и Лепосавића. Према речима нашег извора из безбедносне службе са КИМ, Весељи је окупљенима на састанку у једном пословном простору у Бошњачкој махали казао да се приближава тренутак када ће Приштина преузети контролу над српским општинама.

– Још мало и све ће ово и формално бити наше. Останите јаки, издржите још мало и чекајте. Радите све како сам вам рекао. До тада, ми ћемо улагати новац у ваше путеве, школе, болнице, отвараћемо нова радна места за вас, градићемо у свим местима где ви живите – казао је Весељи окупљеним Албанцима на састанку који је одржан у уторак ујутру.

На састанку је било речи и о приштинским таксама на српске производе, па је Весељи рекао да је одустао од захтева да буду привремено суспендоване.

– Због Брисела сам тражио да буду суспендоване на четири месеца, да међународна заједница не мисли да ми блокирамо преговоре са Београдом. Сада сам променио мишљење и таксе треба да остану – казао је Весељи.

Уз Весељија је било приватно обезбеђење, али и десетак припадника КП-а, који су били наоружани до зуба.

– Они су дошли комбијем, носили су панцире и нису се одвајали од Весељија. Када је ушао у ту просторију, полицајци су остали испред. Претходно, пре него је Весељи стигао, двојица полицајаца су прегледала цео објекат – каже наш саговорник.

Одмах по завршетку састанка, Весељи се поздравио са својим активистима и отишао у Приштину.

– Пре него што је изашао из просторије, рекао им је да од њих очекује да испоштују договор и почну да делују истог тренутка – каже наш извор из безбедносне службе из северне Митровице.

Истог дана, Весељи је гостовао на једној приштинској телевизији, где је рекао да ће међународни суд за злочине које су наводно починили Срби бити формиран кад-тад, без обзира на то што је опозиција бојкотом скупштинске седнице спречила дијалог о том суду.

Весељи хоће да отме Ниш и Куршумлију

Кадри Весељи је пре неколико месеци запретио Србима да ће евентуални следећи сукоб бити повод да Албанци крену на Ниш, јер им, како је рекао, тај град историјски припада!

Весељи је сасвим отворено рекао да се неће либити да крене у освајање југа Србије.

– Ако сукоб поново почне и неко покуша да га подстакне, не би се ограничио само на Косово. Косово не би било бојно поље. Нису ми непознате претње, чак ни оне да се Албанци неће зауставити до Ниша – казао је Весељи.

Прошле недеље, Весељи је казао да, осим Ниша, Албанцима припада и Куршумлија.

 

Извор: М.Ј./Д.Н. /Ало