Издвајамо Србија

ГРАЂАНИ, ПОЖУРИТЕ! Истиче им рок важења, а ако нисте заказали свој термин – у великом сте ПРОБЛЕМУ!

Редови без краја!

Дуги редови за чекање на издавање докумената, нарочито пасоша, устаљена су појава последњих месеци. Поред стандардне пролећне гужве узроковане припремањем путних исправа за летње одморе, ове године ред продужава и чињеница да је пре читаве деценије почело издавање нових биометријских пасоша, којима сада истиче рок важења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да је паника завладала међу Београђанима сведоче полицијске управе које су опседнуте последњих недеља, али и сајт “еУправе” који свакодневно прима велики број захтева за заказивањем термина за вађење нових пасоша. Како бисмо видели какво је реално стање, преко ове платформе покушали смо да закажемо термин, а резултати нису нимало охрабрујући за све оне који ће на летовање кренути у мају и првој средини јула!

Први слободан термин за заказивање вађења личне карте и пасоша, на десет централних градских општина на којима је могућа ова услуга, је у општини Чукарица. У питању је 20. јун, али овог дана постоји само један пентаестоминутни термин за који можете да закажете вађење докумената, док је први следећи у овој општини тек 27. јула.

У општинама у којима шалтери раде од 12.00 до 15.30, први слободни термини су већински у јулу, док у појединим чији шалтери раде цео дан, вађење личне карте и пасоша можете да закажете и за крај јуна.

Преко порала “еУправа” није могуће заказати термине за вађење личне карте и пасоша у тзв. приградским општинама – Обреновцу, Младеновцу, Лазаревцу, Сопоту, Барајеву, Сурчину и Гроцкој. Ипак, није тајна да су неке мале испоставе у овим општинама потенцијални спас јер је у њима најмања гужва и најкраће чекање.

Такође, грађанима су недељом на располагању шалтери Полицијске управе за град Београд у Љермонтовој 12, као и у згради СИВ 3 на Новом Београду (7.30 до 15.30).

ПО ОПШТИНАМА

Чукарица – 20. јун

Звездара – 26. јун

Палилула – 26. јун

Вождовац – 27. јун

Стари град – 1. јул

Раковица – 2. јул

Савски венац 2. јул

Земун – 3. јул

Врачар – 4. јул

Нови Београд – 15. јул

НАПОМЕНА: први слободни термин по општинама

ДО ДОКУМЕНАТА ШИРОМ ПРЕСТОНИЦЕ

Београђани могу да изваде нова документа, личну карту или пасош, на било којој од 17 градских општина, а не само на оној на којој имају пребивалиште.

Међутим, то не могу да ураде у суседству, на пример у Панчеву или Опову.

 

Извор: Блиц/Д.С.