Издвајамо Србија

ХЛАДНА ВОДА И СО ИЗВЛАЧЕ СМРАД, ШЕЋЕР ВРАЋА БОЈУ, А ВИНОБРАН СВЕЖИНУ: Месар открио, ако месо пени док динстате, купили сте цркотину!

Фото: Јутјуб

Има 11 година радног искуства

Друштвеним мрежама проширио се текст о „конзервирању“ меса у трговачким ланцима. Аутор је наводно месар са јданаестогодишњим радним искуство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упозорио је јавност на фаширано месо. Према његовим речима, такво месо је „равно лешу животиње“.

– Фаширано месо – ОПРЕЗ!!! Ја сам месар 11 год, и са сигурношћу могу рећи да месо које једемо из трговачких центара је равно лешу неке животиње која се данима баца на путу. Знао сам да направим тако лепо млевено месо од меса старог месец дана, а све заслужујући хладној води, соли, шећеру и винобрану…

“Faširano meso"– OPREZ!!! Ja sam mesar 11 god, i sa sigurnošću mogu reć da meso koje jedemo iz trgovačkih centara je…

Posted by Edin Tatarević on Wednesday, March 21, 2018

Зато људи ако вам је месо јако ситно исфаширано, ако је са спољашње стране румено, а унутра лагано тамно и ако вам почне ићи пена кад га динстате верујте ми да је месо третирано на начин који сам вам рекао – стоји на Фејсбуку.

У наставку је објашњено да со и хладна вода извлаче смрад, да шећер враћа боју, а винобран враћа свежину.

 

Извор: Ало.рс/ Б. П.