Издвајамо Свет

ХОЛИВУД ОД СРБА ПРАВИ МОНСТРУМЕ! У новој серији главни кољач је СРПСКИ ОФИЦИР, а кад тек видите КО га глуми, биће вам СВЕ ЈАСНО (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин

Срби, изгледа, поново служе за подсмех у Холивуду – бар ако је судећи према хорор комедији „Санта Кларита Диет“ са Дру Баримор и Тимотијем Олифантом у главним улогама.

Кренула је са емитовањем и трећа сезона ове Нетфликсове серије, у којој вирус из Србије претвара људе у зомбије. У прошлој сезони је више пута помињано да Срби не знају ништа осим да играју тенис, а сада Горан Вишњић (глуми генерала Анту Готовину у филму „Генерал“, оп. аут.) игра српског пуковника Добривоја Попловића, који у једној сцени мучи човека и прети његовој породици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутори су се потрудили да се у серији чује наш језик.

– Где се у три пи*ке материне налази та Санта Кларита – реплика је коју изговара славни холивудски глумац, што је поделио и преко Инстаграма.

У Нетфликсовој серији, подсетимо, главна јунакиња Шила Хамонд (коју глуми Бариморова) зарази се непознатим вирусом који је претвори у зомбија жељног људског меса. Да би јој помогао, њен супруг Џоел (Олифант), осим што јој неуспешно асистира у убијању људи и касапљењу мртвих, покушава да открије порекло вируса и врати јој људскост. Међутим, једини траг који има је српска књига из 16. века, па се баца у потрагу за Србином који би могао да му објасни шта се дешава. Кад на вратима школе своје ћерке види српску заставу, открива да је директор Новак пореклом Србин, а онда упознаје и његову баку (зову је „Тхе Бака“), која му преводи текст из књиге. „Човек једе човека да преживи“, пише у књизи, као и „Без лека човек ће умрети“ и „Ако попијеш ово, бићеш спасен“.

Глумац Александар Филимоновић, који гради успешну каријеру у Холивуду и недавно је снимио и филм за Нетфликс, одбија улоге које негативно представљају Србе.

– У Америци већина људи није ни свесна шта се заиста дешава у свету, најхрабрији упорно истражују и питају, остали живе у мехуру. У Холивуду имам мање посла зато што одбијам улоге које садрже било какву политичку пропаганду, али исто тако ме честити људи и уметници више поштују. Другачије не умем и не желим, нисам тако васпитан – каже глумац.
Редитељ Ђорђе Кадијевић каже да само Американци могу да смисле овакав заплет.

– У свету и даље мисле да су Срби сотоне, праве од нас терористе и монструме. Само амерички медиокритети могу да смисле такав сиже. Срби служе за подсмех. Прво су се згражавали над нама, а сада почињу да се смеју. Ружно и неукусно. Они се не би усудили да ураде нешто слично Немачкој, чак ни Хрватској, која је под заштитом ЕУ. Тамо би могли да нађу боље примере – наглашава Кадијевић.

Аутори серије „Санта Кларита Диет“ очигледно су и сами увидели да су претерали у пљувању по Србима, па је крај треће сезоне помало неочекиван. Главни јунак Џоел постаје српски витез како би сачувао своју жену. Пуковник Добривоје Попловић је на супротној страни.

 

Извор: Курир/srbijadanas.com