Издвајамо Србија

„КАКАВ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ПОЧИНИ ТАКВО ЗВЕРСТВО?!“ Пријатељи Наде коју је брутално убио зет У ШОКУ: Страшно шта је урадио дивној породици

Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Јанковић (37) из Ветерника осумњичен је да је јуче ујутру убио своју супругу Мирјану Јанковић (31) и њене родитеље Бранислава (63) и Наду (57) Пајић. Како незванично сазнаје „Блиц“, убио их је пред децом тако што их је мацолом тукао до смрти. За њим се и даље трага, а у потрагу је јуче био укључен и хеликоптер.

Комшије у новосадском насељу Телеп, где је почињен стравични злочин који је потресао Србију, као и запослени у кафићу породице Пајић у Новом насељу још су у шоку. Причају само да ништа није указивало на то породица има било каквих проблема.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ово је страхота, Нада и Бранислав су живели за унуке“

У кафеу „Сунрисе“ у новосадском Новом насељу влада мук, а стални гости нису крили сузе пред репортерима „Блица“.

– Ништа није могло да наговести овакву несрећу. Нада је вече пре била да покупи пазар и да затворимо локал. Сасвим се нормално понашала, као и увек. Она је била храбра жена и прави борац и ретко је причала о породици, тако да отприлике нисмо ни знали да имају проблема са зетом – прича нам конобарица која је последња видела Наду.

Сталан гост кафића Живко Шолак каже да Пајиће познаје од када су отворили кафић и дрхтавим гласом додаје да су били дивни људи и прави домаћини.

– Бранислав је био задужен за набавку, а Нада је практично водила локал. Стално је била уз госте и понекад смо је у шали звали Мајка Тереза зато што је дозвољавала некада да попијемо нешто и на вересију. Пре пар дана је била са Мирјаном и млађим унуком у локалу и ништа се по њима није дало наслутити да их је нека мука снашла. Нада и Бранислав су практично живели за те унуке, стално су о њима причали и њима се поносили. Страхота шта један човек може да уради тако дивној породици – у неверици нам прича Живко.

Комшиница породице Пајић из Улице Петефи Шандора, где се у броју 156б догодило језиво троструко убиство, каже за „Блиц“ да је око 7.15 чула врисак и Наду како запомаже.

– Чула сам неко комешање преко пута и Наду како запомаже и виче: „Зете, јеси ли сада задовољан?!“. После тога чуо се још један језив врисак. Јако сам се уплашила и пробудила сина који је отишао да провери да ли су сви добро. Међутим, док је он кренуо, већ је полиција стигла до куће и забранила му приступ – каже узнемирена комшиница.

Каже да је цео комшилук затечен овом породичном трагедијом, а посебно им је мучна незванична вест да је Горан побио породицу наочиглед своја два малолетна сина.

– Какав то може бити човек да почини такво зверство, а камоли да то још уради пред децом? Чули смо да је старији син позвао свог ујака Младена, Мирјаниног брата, који живи у близини, и рекао му да тата прави хаос. Младен је одмах дотрчао и затекао стравичан призор, па одмах позвао полицију. На срећу, колико чујемо, деца су добро и њих није дирао – прича нам комшиница.

Све комшије о Пајићима имају само речи хвале и тврде да су били добра, мирна и складна породица.

– Мирјану и њене родитеље знамо од рођења. То су дивни и вредни људи. Бранислав и Нада држе два кафића и веома су посвећени послу, а Мирјана је, колико знамо, недавно почела да ради у једној продавници дечје конфекције. Одселила се код Горана пре десетак година када се удала и редовно је долазила са децом у посету родитељима, али њега смо ретко виђали. Једино што знамо јесте да је у пар наврата међу њима било неких свађа, те да се она од скоро вратила код родитеља – причају нам комшије.

Нисмо знали да имају проблема

Горан је са Мирјаном и децом живео на спрату породичне куће у Ветернику, у чијем приземљу су боравили и његови родитељи, које репортери „Блица“ нису затекли. Комшије кажу да су Горанови родитељи слабијег здравља те да су одмах након што су чули стравичну вест напустили кућу и вероватно се склонили код рођака. Горан иначе у склопу породичне куће у Ветерничкој улици има вулканизерску радионицу „Вулкан НС“.

– Тотално смо слуђени и затечени. Још не можемо да поверујемо да је Горан учинио тако нешто. Виђали смо га скоро сваки дан, као и Мирјану. Он је добар мајстор и добар комшија. Стално смо пили кафу у улици. Истина, Мирјана је била мало повученија, али нисмо стекли утисак да су имали неких проблема. Сећамо се да је било неких несугласица на почетку њихове везе, али је то прошло и све је деловало нормално. Пре једно две недеље смо чули да су се посвађали и да се Мирјана са децом вратила код родитеља. Питали смо Горана зашто, али нам је он кратко рекао да су се нешто посвађали и ништа више, а ми нисмо инсистирали да нам прича детаље пошто нам је деловао као да је то тешко поднео – причају нам Горанове комшије.

У прилог томе да је све указивало на то да су Горан и Мирјана живели у складном браку, говори и чињеница да се у дворишту куће у којој су живели налазе бројне играчке, дечја трамболина и други реквизити за дечју разоноду.

Полиција блокирала прилазе граду, за убицом трага и хеликоптер

После јучерашњег злочина, убица је побегао. Полиција је током преподнева блокирала излазе из Новог Сада и контролисала возила, а министар полиције Небојша Стефановић изразио је наду да ће убица бити брзо пронађен и ухапшен.

– Постоје индиције где би могао да се налази и у току је интензивна потрага за њим, а након завршене истраге знаће се детаљи ове трагедије – кратко је рекао новинарима Стефановић. У потрагу за убицом био је укључен и полицијски хеликоптер.

Тукао супругу, имао и забрану приласка

Мирјана и Горан су били десетак година у браку и два пута су се растајали јер је он био насилан према њој, сазнаје „Блиц“.

– Они су били неко време у браку када су добили прво дете. Међутим, убрзо су се растали због насиља и она се вратила код родитеља. После извесног времена су се помирили, па добили друго дете… Сви смо мислили да ће овај пут све бити у реду, да су се смирили – прича комшиница породице Пајић.

Међутим, и након што су добили друго дете, поново су настали проблеми и Мирјана је Горана поново 10. маја ове године пријавила за насиље у породици и вратила се код родитеља. Дан касније надлежни из Основног суда у Новом Саду одредили су му меру забране приласка Мирјани.- Чули смо да је био страшно љубоморан, те да је вероватно схватио да је претерао и да је покушао преко неких пријатеља да ступи у контакт са Мирјаном у жељи да се помире. Пре пар дана је отишао код сина у школу не би ли га видео. Дете се уплашило и пријавило учитељици да му је дошао тата, којег не жели да види. Учитељица је изашла и упозорила га да се удаљи од школе, јер ће, уколико то не уради, позвати полицију. На то јој је он рекао да он нема забрану приласка деци, већ само жени, али није више улазио у расправу са учитељицом и мирно је отишао из школе – причају нам рођаци породице Пајић.

 

Извор: Блиц