Издвајамо Србија

ЛЕГИЈА И ЗВЕЗДАН ИЗЛАЗЕ НА СЛОБОДУ?! Скупили су доказе да немају везе са атентатом и траже ново суђење

Фото: Јутјуб

Милорад Улемек Легија (52) и Звездан Јовановић Звеки (55), осуђени за убиство српског премијера Зорана Ђинђића, тражиће ново суђење јер су, како тврде, прикупили нове доказе којим ће доказати да немају везе са са атентатом.

Легија и Звеки дошли су до нових података и сведока, који ће оборити раније пресуде.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Градимир Налић, адвокат Звездана Јовановића, открива да су дошли до кључних доказа који су до сада намерно скривани!

– Анализом доказа дошли смо до сазнања да су постојали сведоци који намерно нису саслушани или су испитани само у полицији као и да су неке чињенице гуране под тепих. Прикупили смо чињенице којима се доказује да је убиство Ђинђића много раније планирано и да се суђење вежбало на групи Жељка Максимовића Маке, којој је суђено за убиство полицијског генерала Бошка Бухе. Тада је упозорено да се спрема ликвидација највиших државних функционера и председника Владе, али нико ништа није предузео – каже адвокат Налић.

Он наглашава да су на суђењу Ђинђићу само промењени учесници, а да је чак исти истражни судија остао у поступку.

– Индикативно је да су исти полицајци радили на оба случаја. Најпре је Макина група проглашена за криминални клан, а када нису успели са њима, иста криминална пријава написана је за убиство Ђинђића. Уместо Макине групе исфабрикован је Земунски клан који је проглашен за криминалну организацију која је убила шефа државе. Политичке мотиве убиства треба тражити у Ђинђићевом обезбеђењу – јасан је Налић.

Према његовим речима, закон не познаје термин политичка позадина, али додаје да се може радити о неком другом виду саизвршилаштва.

– Ако се открију, могу да одговарају за подстрекивање или неки други вид помоћи учиниоцима – објашњава он.

Налић је изричит да Ђинђићеве убице нису осуђене и подвлачи да у затвору робијају невини људи.

– Мој клијент Звездан Јовановић није убио Ђинђића. Ако се суђење понови, судиће се и свима осталима. Убеђен сам да би на новом суђењу сви они били ослобођени – каже Налић.

Одбрана осуђених још увек ради на прикупљању доказа, након чега ће упутити званични захтев Специјалном суду у Београду за обнову процеса.

 

Извор: Ало/srbijadanas.com