Издвајамо Спорт

МЛАДИ ФУДБАЛЕР СЕ СРУШИО НАСРЕД ТЕРЕНА У ТОКУ УТАКМИЦЕ И ПРЕМИНУО: Сада је коначно откривен узрок смрти

Изненадна смрт младог фудбалера Стефана Тодоровића (19), који је преминуо 17. фебруара ове године на утакмици у Ћићевцу, наступила је услед акутног запаљења зидова крвних судова, показали су резултати обдукције у Заводу за судску медицину у Нишу. Напрасни одлазак талентованог фудбалера, који је тек требало да заигра за ФК Јухор из Обрежа код Варварина, погодио је цео темнићки крај, спортисте и бројне пријатеље.

– На основу обдукционох записника, утврђено је да је код покојног Стефана Тодоровића смрт природна и наступила је непосредно услед акутног запаљења зидова крвних судова са последичним крварењем у плућном крилу, које је довело до престанка дисања и срчаног рада – предочава за „Новости“ јавни тужилац др Братислав Петровић.

Фото: Фејсбук принтскрин
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тренери ФК Слога, клуба домаћина припремног меча, као и ФК Јухор, где је у прелазном року из Бошњана дошао Тодоровић, посведочили су за „Новости“ да се фудбалер изненада срушио и да су сви покушали да му помогну: отворили су му уста, извукли језик како би дошао себи. На неколико тренутака су у томе и успели, али је убрзо по доласку хитне помоћи изгубио свест и никада се више није пробудио.

– Био је добар ђак, завршавао је средњу школу, планирао студије машинства. Увек насмејан, прави друг, који чува тајне. Мојим ћеркама Силвани и Маји био је као рођени брат, унукама омиљени уја – испричала је за „Новости“ Стефанова тетка и хранитељка Марија Белкић.

Њене ћерке, Стефанове сестре, Маја Милетић и Силвана Јеремић, још увек не могу да се опораве од губитка, пишу Новости.

Узоран младић

Опроштај од Стефана Тодоровића у Обрежу окупио је на десетине уплаканих људи. Ковчег су носили фудбалери Јухора. У клубу за који није стигао да заигра ниједну званичну утакмицу рекли су да планирају подизање неког знамења посвећеног даровитом играчу, који је важио за узорног младића и спортисту, који није имао порока.

 

Извор: Новости