Издвајамо Србија

МОНСТРУМ ЗАМАЛО УБИО И ВЛАСНИКА БРОДА, ЧЕКАО ГА С НОЖЕМ: Сутрадан се поново срели ОЧИ У ОЧИ (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Јанковић, који је 24. маја убио супругу Мирјану, таста Бранислава и ташту Наду, лоциран је у недељу увече у близни своје куће. Полицајци су га затекли како ноншалантно гледа ТВ

Горан Јанковић (37), монструм из Новог Сада који је мацолом убио супругу Мирјану (32), ташту Наду (57) и таста Бранислава (57), ухапшен после тродневне потраге, на броду усредном у бродоградилишту код Рибарског острва у Новом Саду, и то у тренутку док је на телевизији гледао вести о свом злочину!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сазнаје, претпоставља се да се Јанковић последња два дана скривао на овој локацији, а полицајци су га затекли како ноншалантно седи и гледа ТВ. На глави је имао качкет, а поред себе нож.

– Када је угледао полицајце, није се претерано потресао, нити је покушао да бежи. Он је полицајцима признао да се ту крио последња два дана – каже извор и додаје да се место на коме је троструки убица ухапшен налази недалеко од његове куће.

– Убица је кроз прозор ушао на брод. Лађари су још у суботу приметили да неко седи на фотељи у кабини пловила, али су помислили да је то власник брода. Међутим, у недељу увече, негде око 23 сата, они су приметили да је упаљен ТВ на броду. Пошто знају да власник никада не спава ту и да је брод ноћу празан, позвали су власника и он је дошао. Интересантно је то да тада није затекао никога, а ТВ јесте био упаљен. Помислио је да је заборавио да га угаси, угасио га је и отишао. Међутим, нема сумње да је убица био веома близу, по свему судећи на другом крају брода, где се у крио. Да су се сусрели очи у очи, нема сумње да би напао и избо власника брода. Срећом, власник га није пронашао – каже извор и наставља:

Nedaj boze da ovu menjam na putu 🙂

Posted by Goran Jankovic on Thursday, November 20, 2014

– Власник је јуче ујутро поново дошао и тада је видео убицу на фотељи. Препознао га је због слике у медијима и одмах је позвао полицију. Могуће је да је Јанковић у недељу увече оставио упаљен телевизор и изашао са брода, па га власник тада није нашао ту. Те сумње поткрепљује и податак да су полицајци у недељу увече блокирали читав крај у Новом Саду који се налази близу бродоградилишта, јер су наводно имали дојаву да се Јанковић ту крије.

Када је троструки убица Јанковић схватио да га је човек препознао, скочио је са брода и почео да бежи. Међутим, пошто је крај обезбеђивао велики број припадника МУП-а, они су га брзо сустигли и ставили му лисице.

Posted by Goran Jankovic on Thursday, July 18, 2013

Иначе, Јанковић је највероватније на вестима пратио извештаје о бруталном злочину који је починио.

– У петак, одмах после злочина, његов аутомобил „голф 4″ караван тегет боје полиција је лоцирала на насипу код Дунава, недалеко од његове куће, а онда је побегао пешке јер је у крају било на десетине полицајаца.

Пси су му били на трагу, али је побегао ка једном градилишту и тамо су му пси изгубили траг. Испоставило се да је побегао ка Дунаву и пешке заобишао полицајце и уз обалу се вратио се према Рибарском острву, где се и сакрио“.

– Верујемо да је тако хтео да се информише о томе како напредује истрага и потрага за њим – каже извор.

Према речима извора, инспектори су одмах након злочина 24. маја успели да реконструишу кретање крвника и претпоставља се да је испланирао масакр, као и бег.

– Горан се у петак рано ујутро колима довезао до родитељске куће своје супруге Мирјане у којој је она у том тренутку спавала са њиховим синовима и својим родитељима. У приземљу су спавали Нада и Бранислав са млађим унуком, а на спрату Мирјана са старијим сином. Горан је мацолом прво убио таста, па се попео на спрат. Када га је жена видела крвавог и са мацолом у руци, успела је да изусти: „Немој само децу, ко бога те молим!“ А онда је и она добила ударац у главу, и то док је син лежао поред ње – каже извор и наставља:

– Када је убио жену, сишао је у приземље, где је убио ташту. Сео је у кола и отишао до своје куће. Тамо се пресвукао, оставио мобилни телефон и исекао каблове за видео-надзор. Ишчупао је рисивер и понео га са собом. У кући се задржао око пола сата. Његов ауто је још првог дана нађен у шумарку недалеко од његове куће и од места где је јуче ухапшен. Био је пун крви.

 

Извор: Курир/srbijadanas.com